Viste frem Autopilot-muskler: - Objektivt den beste AI-brikken i verden
Tesla har forbedret grafikkanimasjonene som gjenskaper miljøet rundt bilen.

Annonse


Viste frem Autopilot-muskler: – Objektivt den beste AI-brikken i verden

Under gårsdagens pressekonferanse døpt “Tesla Autonomy Day” gikk selskapet langt i å brette ut detaljer rundt deres nye “Full Self-Driving”-maskinvare som Tesla-sjefen helt oppriktig mener at at den beste AI-brikken i verden.

Eldre modeller kan få det ettermontert

Vi fikk allerede for noen måneder tilbake nyss i at Tesla hadde startet produksjon av brikken som tidligere har blitt omtalt som “Autopilot Hardware 3.0”. Nye biler som produseres i fabrikkene deres blir nå utstyrt med disse, mens allerede produserte biler skal kunne ha muligheten til å få den ettermontert.

Tesla-kjøretøy i Model S- og X-rekken har disse utstyrt så lenge de har produksjonsdato etter 20. mars, mens for Model 3 er det kjøretøy som er produsert etter 12. april.

Mye bedre enn eldre maskinvare

Årsaken til at Tesla i det hele tatt gikk frem med å lage en helt ny brikke fra grunnen av er ifølge Musk at det fra før av ikke var noen som var utviklet for nevrale nettverk og at de derfor bestemte seg for å utvikle en som går mye bedre i kombinasjon med programvaren.

Annonse


På scenen var teknikere fra selskapet som sammenlignet den nye brikken med maskinvaren som hittil har gjort de samme oppgavene. Blant annet insisterte de på 21 ganger så mye prosesseringskraft sammenlignet med forrige generasjon maskinvare som de hentet fra Nvidia.

FSD i aksjon

Tesla har også publisert en video som viser FSD-maskinen i bruk der man ser en Model 3 kjøre helt av seg selv langs ulike veier og hindringer som veikryss. Her har ikke tidligere Tesla-kjøretøy med autopilot kunne håndteres av seg selv.

Dessuten ser det ut til at de har laget nye animasjoner med annerledes grafikk for å gjenskape miljøet rundt bilen på skjermen:

Kilde:
Electrek

Annonse