Nvidia skryter av Tesla, men de unngår å nevne noe veldig viktig

Nvidia skryter av Tesla, men de unngå å nevne noe veldig viktig
Det er vel nesten sjokkerende at Nvidia skryter av Teslas egen brikke nå som de har dumpet dem, men de glemmer også å nevne noe vesentlig i pressemeldingen.

I en fersk pressemelding, skryter Nvidia av Teslas nye kjørebrikke, og flytter selvsagt samtidig fokuset på sin egen kjørebrikke. Problemet er at de glemmer å nevne noe viktig.

Nvidia skryter av Tesla, men…

Det er denne AI-brikken fra Tesla, som allerede er å finne i selskapets nyeste biler, Nvidia refererer til i pressemeldingen.

Teslas brikke tar over for Autopilot 2.5 som ble drevet av Nvidia-brikker, men nå har Tesla altså sine egne, og det fra biler produsert i år, inkludert Model 3.

Annonse

Tesla ønsker å lansere “Robotaxi” i løpet av neste år

Dette er jo veldig viktig

Men så kommer vi til det pikante, for Nvidia mener at “det ikke gir mening å sammenligne ytelsen til Teslas FSD (“Full Self Driving”)-datamaskin mot Nvidias enkeltbrikke AI-system. Teslas FSD-maskin på 144 TOPs må sammenlignes med Nvidia Drive AGX Pegasus som kjører på 320 TOPs for AI-oppfatning, lokalisering og baneplanlegging.”

Artikkelen fortsetter.

Slik ser Teslas FSD-brikke omverdenen.
Slik ser Teslas FSD-brikke omverdenen.

Bruker mye mer strøm

Javel, det er jo greit nok, men det Nvidia ikke nevner er at AGX Pegasus kan dra opp til 500 watt, noe som er fem ganger mer enn Teslas nye brikke.

Teslas brikke, den krever under 100 watt og vil derfor klare å holde bilen på veien lenger.

Gårsdagens pressekonferanse:

 

Kilder:
Nvidia
Electrek
Tesla

Annonse
Annonse