Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook melder at millioner at passord tilhørende Instagram-kontoer lå i åpen tekst for tusenvis av ansatte. (Ill.: Pexels)

Facebook bekrefter: – Vi lagret millioner av Instagram-passord i åpen tekst

Kritiseres for måten de formidler budskapet på.

I mars annonserte Facebook at flere millioner Facebook-passord ble lagret på serverne deres helt åpent og uten kryptering og at dette inkluderte «noen titusener» passord tilhørende Instagram-brukere også. Nå viser det seg at tallet egentlig er mye høyere, og at det også på Instagram-fronten er snakk om millioner.

– Ikke misbrukt

Disse passordene har ifølge Facebook vært tilgjengelig for tusenvis av selskapets ansatte, men de forteller at det hittil ikke finnes bevis på at noen i Facebook har misbrukt denne dataen.

Selskapet kritiseres for å ha lagt til de nye opplysningene om de påvirkede Instagram-kontoen på utspekulert vis, der de først og fremst la til detaljene i én måned gamle saken, og dessuten gjort dette offentlig rett før den urelaterte Mueller-rapporten ble lagt frem. Flere medier spekulerer i at dette var et ledd for å unngå at saken fikk mer oppmerksomhet enn den hadde potensiale for.

I innlegget skriver Facebook at de kommer til å strekke ut til de som er berørt av passord-skandalen, og at de oppfordrer folk som er bekymret til å endre passordene og aktivere to-faktor-autentisering.

Kilde:
MacRumors

Stikkord: facebook, instagram, lekket, passord, personvern, sikkerhet