Kjent filmregissør: – Hvis du vil stjele filmene mine har du min velsignelse *

Werner Herzog
Werner Herzog er ingen tilhenger av piratkopiering, men har forståelse for at det eksisterer.

Piratkopiering er fortsatt et problem for filmskapere verden over, men heldigvis har det dukket opp en del alternativer som gjør filmer lettere tilgjengelig på lovlig vis.

Vil tjene penger

Men den kjente filmregissøren Werner Herzog kaller likevel piratkopiering for «den mest vellykkede distribusjonsmetoden noensinne».

Bare for å gjøre det klart: Herzog liker ikke piratkopiering. For som han sier:

Annonse

– Jeg vil gjerne tjene penger på filmene mine.

Men han vil også at så mange som mulig faktisk ser filmene.

– Hvis noen som deg stjeler filmene mine gjennom internett, så ok, du har min velsignelse, skal Herzog ha sagt ifølge Screen.

Mye enklere nå

Uttalelsen skal ha falt under filmfestivalen Visions du Réel i Nyon, der piratkopiering ble et tema. Den ukrainske produsenten Illia Gladshtein sa til Herzog at han bare fant filmene hans på ulovlige torrent-sider.

– Hvis du ikke får filmer gjennom Netflix eller statlig støttet TV i landet ditt, da skaffer du deg tilgang til dem som en pirat, sa Herzog, ifølge TorrentFreak.

Den legendariske regissøren, som har over 60 filmer på CV-en, hevder likevel at det nå har blitt enklere å få tilgang til filmene hans.

– Nå kan du finne dem på internett, på Amazon, som Blu-Ray, DVD eller du kan strømme dem. Jeg er veldig glad for det, sa Herzog, som var på filmfestivalen for å motta Maitre du Réel-prisen for livslang innsats.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse
Annonse