Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Epic Games lover å gjøre alt de kan for å ivareta brukernes sikkerhet.

Her er Epic Games sin store prioritet for klienten i år

Sikkerhet over alt annet.

Epic Games har ambisjoner om å gi Steam skikkelig konkurranse, men slikt blir det lite av når det avdekkes store sikkerhetsblemmer i systemet fra tid til annen. I fjor sommer ble det funnet et alvorlig sikkerhetshull i klienten som tillot falske APK-er å bli installert på Android-enheter.

Introduserer SMS-autentisering snart

For å få bukt med det overordnede problemet som er manglende sikkerhet så har selskapet nå laget et veikart for fremtiden der de har tenkt å iverksette tiltak for å stramme opp ting for å gjøre miljøet tryggere for de 250 millioner registrerte brukerne.

Til å begynne med så skrytes det i innlegget av at systemet deres aldri har blitt kompromittert, og at de eneste angrepene som hittil har oppstått skyldes lekkasjer fra andre, kompromitterte nettsteder. Og årsaken til at haugevis av nye brukere har fått beskjed om at kontoen deres med tilhørende e-postadresse allerede assosieres med en Epic Games-konto skal visstnok være at et botnet har laget millioner av ulike inaktive kontoer der det er blitt brukt lekkede e-postadresser fra andre nettsider.

For fremtiden er det multi-faktor-autentisering som står for tur, og i nær fremtid har Epic Games planer om å lansere SMS-basert autentisering.

– Bruk forskjellige passord!

Ellers har de forslag til spillerne på hvordan de kan sikre seg bedre mot hacking og diverse ondsinnede aktiviteter, blant annet det klassiske forslaget om å bruke unike passord for forskjellige kontoer.

Selskapet sier dessuten at de stadig er ute for å monitorere ulike nettsteder der massevis av e-poster og passord er lekket, for så å låse disse kontoene ved neste innloggingsforsøk, og krav om å bytte passord.

Videre har de implementert en praksis som er å sammenligne sikkerheten til nye passord ved å sammenligne disse med lister som er å finne på «Have I been Pwned», slik at man unngår eventuelle passord som hackere er godt kjent med.

Hele innlegget kan du lese her.

Kilde:
Neowin

Stikkord: 2fa, epic games, epic games store, sikkerhet, sms, steam, tfa