Microsoft nektet da politiet ville gjøre dette

building-1011876_1920
Ville ikke selge AI-teknologi til politiet, men solgte den til minst ett fengsel.

Microsoft-president Brad Smith kunngjorde tirsdag at selskapet har nektet å etterkomme et ønske fra politiet i California.

Ville skanne ansikter i politikontroll

Politiet skal ha vært meget interessert i å skaffe seg teknologien Microsoft bruker for ansiktsgjenkjenning.

Mer spesifikt ønsket politiet å installere programvaren i sine biler og i kameraene som politiet har på kroppen. Tanken var her å skanne ansiktene til personer som de stoppet i kontroller.

Annonse

Men på grunn av bekymringer rundt menneskerettigheter nektet Microsoft å godta kravet. Det kom frem da Smith holdt et foredrag om etisk bruk av AI på Stanford-universitetet.

Unøyaktig teknologi

Microsoft fryktet at teknologien, i hendene på politiet, kunne ført til at altfor mange kvinner og minoriteter ville havnet i søkelyset. Grunnen er dette: teknologien sliter fortsatt med å være rettferdig.

AI-en er for det meste trent til å gjenkjenne ansiktene til hvite menn. Som følge av dette kan teknologien gjøre feil når andre mennesker blir skannet.

Selv om Microsoft avviste politiets krav, har selskapet solgt teknologien til et amerikansk fengsel.

Det skal ha blitt gjort etter at selskapet konkluderte med at teknologien ville kunne forbedre sikkerheten i fengselet.

For øvrig er det bare en uke siden Microsoft fikk kraftig kritikk for å ha hjulpet et kinesisk militærstyrt universitet med å utvikle AI-analyseverktøy. Kritikerne hevder at Kina kan bruke teknologien for å undertrykke innbyggerne, spesielt Uighur-muslimene i landet.

 

Kilde:
Reuters

Annonse
Annonse