Legger seg flat etter dette

twieet
TorrentFreak og Electronic Frontier Foundation mener DMCA-kravene er urimelig.

Da TorrentFreak publiserte en lenke til en sak om piratkopierte TV-serier på Twitter, endte tweeten opp med å bli slettet på grunn av et DMCA-krav.

Kraftig kritikk

Electronic Frontier Foundation (EFF) publiserte deretter en Twitter-melding der de rettet kritikk mot DMCA-kravet. Tweeten, som lenket til TorrentFreak-artikkelen, mottok deretter selv et DMCA-krav og ble fjernet.

TV-tjenesten Starz, som sto bak DMCA-kravene, har fått kraftig kritikk i etterkant.

Annonse

– Starz bør trekke tilbake DMCA-kravet og avstå fra å sjikanere journalister i fremtiden. Å rapportere om brudd på opphavsretten er ikke brudd på opphavsretten, skrev EFF i en uttalelse.

Feilaktig av tredjepart

Nå sier Starz unnskyld, og lover å gjenopprette de slettede Twitter-innleggene.

– Starz tar personvern og brudd på opphavsretten på alvor og må ta grep når det er nødvendig for å beskytte vårt innhold. Derfor engasjerer vi en tredjepart som leter etter og fjerner sosiale medier-innlegg som tilbyr tilgang til innhold som er skaffet på ulovlig vis. Teknikkene og teknologiene som brukes til dette er ikke alltid perfekt, og i dette tilfellet ser det ut til at noen innlegg som faller utenfor DMCA-retningslinjene ble fanget opp, skriver Starz i en uttalelse til Engadget.

Twitter har nå gjenopprettet flere av Twitter-innleggene som ble fjernet, det inkluderer både innleggene fra EFF og Variety.

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse