Her blir en skuddsikker Tesla skutt mot – hvor skuddsikker er den?

Her blir en skuddsikker Tesla skutt mot - hvor skuddsikker er den?
Teslaen er skuddsikker helt til du henter inn skyts av høyere kaliber.

Elektriske kjøretøy har ikke blitt et unntak i biler som fra tid til annen gjøres skuddsikker av diverse grunner, og spesielt Tesla-er blir forvandlet til pansrede kjøretøy som tilbyr bedre sikkerhet fra utenforstående farer dersom det trengs. Nå har det dukket opp video av en akkurat slik Tesla som blir skutt av en håndpistol.

Skuddsikre Tesla-er i kryss og tvers

Det er International Armoring Corporation (IAC) som står for det som omtales som et av verdens første Tesla-kjøretøy med skuddsikre egenskaper. De gjennomføre opprinnelig prosjektet i fjor da de tok utgangspunkt i en Model SP100D og la til et syntetisk lag med fiberlaminat og ballistiske glass rundt bilen – resultatet var en Model S som veide 250 kilogram mer og 72 000 dollar i kostnader samt beskyttelse mot rifler av høyt kaliber.

Det nye prosjektet derimot er litt mindre ambisiøst og prioriterer sikkerhet mot våpen av mindre kaliber, og derfor har det presentert seg aktuelt å skyte denne med en håndpistol. Gjennomføringen av dette kan du se i den svært informative YouTube-videoen under:

Annonse

I videoen går det frem at ingen av skuddene penetrerer på en måte som ville vært skadelig for sjåfør og passasjerer, og Armormax – selskapet som står bak dette prosjektet – forteller at hverken ytelse eller rekkevidde har blitt påvirket noe særlig av at man har gjort den skuddsikker.

Rapport for CO2-utslipp

I andre og litt urelaterte Tesla-nyheter så har selskapet gitt ut en rapport de omtaler selv som “impact report” der det går frem at selskapet med sine elektriske kjøretøy har bidratt til å hindre utslipp av fire millioner tonn CO2.

De tar til orde for å beskrive sitt miljø- og samfunnsansvar der de mener verden stadig beveger seg mot nullutslippsideen, og krediterer salget av over 550 000 Tesla-kjøretøy for å ha resultert i utslippsbesparelsene. Supercharger-nettverket skal ifølge selskapet også ha stått for 595 Gigawatt-timer med energi.

Kilde:
Electrek

Annonse
Annonse