Aston Martin Rapide E får en rekkevidde på WLTP-standarden til 320 kilometer.

Annonse


Dette er Aston Martins helelektriske Rapide E

Aston Martin har omsider avslørt sin første helelektriske bil etter lang tids smakebiter og den slags. Rapide kommer med 65kWh-batteri og to motorer i enden, disse produserer 603 hestekrefter og et drag som du sjelden har sett maken til.

Fine spesifikasjoner

Batteripakken sitter rett og slett plassert akkurat der V12-motoren tidligere hadde tilhold, og kan lades med opptil 480 kilometer per time gitt at kilden kan gi ut 100kW eller høyere. Toppfarten er oppgitt til å være 250 kilometer i timen og akselerasjon fra null til 100 km/t er på 4.2 sekunder. Bilen har kjøremodusene GT, Sport og Sport+. Etter WLTP-standarden er rekkevidden oppgitt til å være 320 kilometer.

Aston Martin skryter av at bilen er utviklet til å kunne gi den høytstående ytelsen når som helst – ikke begrenses den av været eller spesifikke batterikapasiteter.

En begrensning man har tatt for produksjonen er at det kun kommer 155 eksemplarer av Rapide E, og prisene er ikke kjent.

Annonse


Mer aerodynamikk

En stor forskjell mellom Rapide E og tidligere, fossildrevne utgaver av tilsvarende bil er bortsett i fra elektrisitet det faktum at bilen nå har langt mer aerodynamisk design med manglende behov for plassering av eksempelvis eksosrør- og potter slik at man kan dra nytte av et endret understell.

Aston Martin-sjefen Andy Palmer sa under arrangementet at avsløringen av Rapide E er et viktig øyeblikk for selskapet i det de endelig introduserer sin første helelektriske bil. I tillegg presiserte han Aston Martins intensjon om å være miljøbevisste i årene som kommer, og det store behovet for en bærekraftig fremtid.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse