Microsoft beskyldes for lobbyvirksomhet og trusler

1f552c24-7342-4a8d-b2af-7f07b8b82faf
Microsoft vil ikke at du reparerer produktene deres på egen hånd.

Alle dingsene våre, det være seg mobiltelefoner og datamaskiner, kan plutselig slutte å fungere.

Retten til å reparere

Teknologikyndige mennesker har gjerne lyst til å reparere så mye som mulig selv, både fordi det er billigere og fordi det ofte går mye raskere enn å levere inn produktet til leverandøren.

Men ikke alle produsenter ønsker at du tukler med teknologien selv. Spesielt Apple er kjent for å gjøre det de kan for å begrense hjemmefiksing.

Annonse

Nå viser det seg at også Microsoft i det stille har jobbet hardt for å stoppe hobbyreparasjoner.

«Mobiliserte alle krefter»

Det er her «Right to Repair»-loven kommer inn i bildet. Dette er et amerikansk lovforslag som har som mål å legge til rette for at forbrukere kan reparere enheter de har kjøpt. Men for andre gang på to år har lovforslaget blitt stoppet før det i det hele tatt har blitt foretatt avstemning.

Ifølge Jeff Morris, demokrat-medlem i Representantenes Hus, skal Microsoft ha lagt ut flere hindringer i veien i et forsøk på å stoppe avstemningen. Og selskapet skal ha lyktes i dette arbeidet.

I et intervju med iFixit Repair Radio sier Morris at Microsoft mobilserte alle krefter for å stoppe lovforslaget fra å bli vedtatt.

Truet med salgstopp

Det skal ha foregått heftig lobbyvirksomhet for å stoppe «Right to Repair». Det er synd for forbrukerne, fordi 87 prosent av dem støttet lovforslaget.

Microsoft skal blant annet ha sagt til demokraft-medlemmer at «de ikke ville selge Surface Tablets i Washington lenger, dersom lovforslaget ble vedtatt». 

Dette er foreløpig ubekreftede påstander, men om det stemmer er det naturligvis alvorlig.

Hva synes du om dette?

 

Kilde:
mspoweruser

Annonse
Annonse