Treg Windows 10? Fjern disse oppdateringene

Denne uken ble april-patcher for Windows 7, 8.1 og 10 lansert, men ikke uten negative konsekvenser for brukere.

Tregt som sirup

Ifølge Bleeping Computer rapporterer brukere om at Windows 10 har blitt betydelig tregere etter oppdateringen. Det tar lenger tid før Windows starter opp, omstart av maskinen går tregere og apper bruker mye lenger tid på å lastes inn.

Men ikke bare det: brukere melder om høy diskaktivitet, spill som fryser og problemer med å strømme video.

Annonse

Reddit rapporteres det også om lignende problemer.

Dersom du har et antivirusprogram fra en tredjepart vil Windows normalt sett deaktivere sanntids-beskyttelse i Windows Defender. Men ifølge Reddit-brukeren aktiveres Windows Defender til tross for at programmet Avira er installert. Det kan en medvirkende årsak.

Kompatibilitetsproblemer

At Windows kan bli tregere med flere antivirus-program er ingen hemmelighet, og både Avira og Avast innrømmer at det kan være kompatibilitetsproblemer som forårsaker treghet.

Microsoft har ikke gitt noen uttalelse i forbindelse med problematikken, men de to antivirus-tilbyderne anbefaler at du fjerner følgende oppdateringer: KB4493509, KB4493472 og KB4493448 .

Hvis du opplever problemer kan du altså prøve det først. Vi kommer naturligvis tilbake med en oppdatering dersom Microsoft kommenterer problemene.

Har du opplevd treghet etter oppdateringen?

 

Kilde:
Bleeping Computer 

Annonse
Annonse