Skjermbilde-2019-01-24-kl.-17.01.10-1280x720
Du kan installere Windows 10 ARM på Lumia 950. Det er litt prakk, men det går.

Annonse


Nå har de nesten løst den største utfordringen

Mot slutten av 2019 vil Microsoft offisielt ta livet av Windows 10 Mobile, men selskapet har heldigvis gjort det mulig å installere andre operativsystemer på plattformen.

Fungerer overraskende bra

Tidligere i år dukket det opp en rekke videoer og bilder fra brukere som hadde greid å installere Windows 10 ARM på Lumia 950 XL.

Personene som gjorde dette demonstrerte at det er mulig å erstatte Windows 10 Mobile med Microsofts komplette Windows 10-versjon. Ytelsen er naturlig nok ikke den beste, men det skal visstnok fungere overraskende bra, noe som er imponerende med tanke på at den aldrende maskinvaren i den fire år gamle telefonen.

Vi så til og med noen spille Fallout på sin Lumia 950 XL.

Annonse


Er du interessert i å prøve dette selv kan du følge guiden vi publiserte i februar. 

Ubrukelig som telefon

Et stort problem har imidlertid stoppet Windows 10 ARM fra å være et godt alternativ på Lumia-telefonen. Det har nemlig ikke vært mulig å få telefonen til å koble seg på mobilnettverk. Å få Windows 10 til å lese SIM-kortet har vært en real utfordring for personene som jobber med dette.

Men nå har det blitt gjort fremskritt. Fortsatt er ikke utfordringen løst 100 %, men nå er den nærmere enn noen gang. Utvikleren Gustave Monce demonstrerte nylig at Windows 10 ARM greier å skru på mobilnett-modemet og lese SIM-kortet.

Han skriver:

«Vi har fått en Mobile Broadband Driver til å kjøre. Den er i stand til å lese SIM-åpningen, skru på modemet, lese SIM-kortet, starte Modem-fastvaren, skru på eller av radioer (jeg har sjekket), kommunisere med OS-et. Men ingen data fungerer enda».

Selv om toppen av kransekaka fortsatt mangler, er dette et betydelig skritt nærmere målet. Dette prosjektet er absolutt ikke over.

Har du testet Windows 10 ARM på Lumia-telefonen? Del gjerne din erfaring i kommentarfeltet.

 

Kilde:
Twitter

Annonse