Glem basisutgaven av Model 3 - den lanseres ikke lenger
Tesla Model 3 som alle har ventet på er nå tilgjengelig for bestilling i Norge.

Annonse


Den billigste varianten er skrotet på nett, prisene har økt og autopilot er standard

På nettsiden sin har Tesla i natt annonsert flere nyheter – disse innebærer at man en fjerner den svært etterspurte billigvarianten av Model 3 som skulle starte på 35 000 dollar fra nettsiden. I utgangspunktet ble denne annonsert forrige måned, men nå er altså planene endret.

Startpris på 377 ooo med leveringskostnader

Den gang ble Standard Range annonsert i lag med Standard Range Plus – en utgave av Model 3 som i stor grad delte de fleste karakteristikker med lillebror Standard Range, men som kom med det lille ekstra – både i design og en litt bedre batteripakke – for en økning i pris på to tusen dollar, rundt 16 000 norske kroner.

Model 3 i Standard Range Plus-utforming er i dag lansert her til lands en startpris på 377 000 inkludert frakt. Det representerer altså for mange en økning i prisen man kanskje så for seg å betale for innstegsvarianten, men Tesla begrunner det med at man den siste tiden merket langt større etterspørsel etter Plus-utgaven.

Slik ser det ut om du skal konfigurere en Model 3 i dag.

Som konsekvens av Teslas beslutning i natt så blir den billigste Standard Range-modellen kun tilgjengelig ved å besøke en av de fysiske butikkene til Tesla, mens Plus-utgaven kan kjøpes på nett, der den også har innstegs-autopilot som standard. Bilen er også offisielt lansert i Norge, men Tesla Norge forteller at de ikke har fått noen estimert leveringstid.

Annonse


Samtidig meldes det at norske kunder som kjøper Long Range og Performance-modellene i dag fremdeles har estimert levering i mai.

Autopilot som standard og 415 km rekkevidde

Om du går til anskaffelse av Model 3 Standard Range Plus så kan du som nevnt ovenfor regne med å få autopilot som en del av standardutstyret – men dette gjelder altså adaptiv cruisekontroll samt filholderen Autosteer. For øvrige autopilot-egenskaper må du bla opp for dette separat.

Rekkvidden er oppgitt til å være rundt 415 kilometer etter WLTP-standarden.

Kilde:
Tesla

Annonse