Mai-oppdateringen til Windows 10 byr på mer “anti-cheat”-trøbbel

Mai-oppdateringen til Windows 10 byr på mer
Brukere av den tidlige Windows 10-utgaven opplever problemer knyttet til antijuks-programvare.

Microsoft har gjort mai-oppdateringen til Windows 10 tilgjengelig for alle som ønsker å teste denne gjennom Preview-ringen, men hittil har noen opplevd å få en feilmelding i fleisen der det står at “denne PC-en kan ikke bli oppgradert”.

Mente at feilen var fikset

En annen feil har en stund vært at versjonnummer 1903 byr på problemer i spill der det brukes programvare for å oppdage bruk av jukseprogrammer, såkalt antijuks-programvare.

Microsoft var raskt ute med å si at problemene hadde blitt fikset i separate oppdateringer som ulike spillutviklere hadde gitt ut, men det viste seg å ikke stemme da folk stadig melder om de samme feilene.

Annonse

Utdaterte programmer

I et blogginnlegg for et nytt preview-build (versjon 2020) skriver selskapet at de har identifisert problemene til å være på grunn av antijuks-programmer som er utdaterte. I de fleste tilfellene handler det om at man bruker en eldre utgave av de typiske programmene som utviklere lener seg på for å stenge ute hackere i online-spill.

Klar oppfordring

Av innlegget går det dessuten frem at de jobber med ulike partnere for å oppdatere programvarene deres, og at de fleste spill nå burde ha fått nyere versjon som hindrer krasj. En klar oppfordring til de som sliter med å spille i den tidligere mai-oppdateringen er uansett at du burde sørge for å ha oppdatert spillene til nyeste utgave før du oppdaterer selve operativsystemet.

Mai-oppdateringen til Windows 10 blir tilgjengelig for allmennheten så fort de har rettet de mest åpenbare feilene, slik at man unngår samme situasjon som med oktoberoppdateringen i fjor.

Kilde:
Wccftech

Annonse
Annonse