Mac-salget skuffer ikke noe mindre i første kvartal 2019

Mac-salget skuffer ikke noe mindre i første kvartal 2019
I første kvartal 2019 har salget av Mac-maskiner gått ned.

Ifølge tall som Gartner har gravd seg frem til så har salget av Mac-enheter gått ned 2.5 prosent i årets første kvartal, samtidig som det øvrige salget av PC-er uavhengig av merke og modell har gått ned 4.6 prosent.

Ned fra året før – større markedsandel

I løpet av det foregående kvartalet solgte Apple 3.98 millioner Mac-enheter, sammenlignet med 4.08 millioner fra første kvartal året før, altså i 2018. De ter en markant nedgang, men fallet dempes noe som følge av at selskapet har tatt til seg noen markedsandeler fra konkurrentene, der de nå er i besittelse av 6.8 prosent av andelene, sammenlignet med 6.6 prosent året før.

Annonse

Som situasjonen en stund har vært så kommer Apple bak Lenovo, HP og Dell for en knapp fjerdeplass. De tre produsentene med større markedsandel har alle positiv vekst, med særlig markedslederen Lenovo som skiller seg ut fra året før med 13.196 millioner solgte enheter i kvartalet som var.

Tastaturproblemer

For Lenovos vekst ser man sannsynligvis på årsaken i lansering av nye maskiner som særlig har markert seg i det profesjonelle segmentet, mens det spekuleres i at Apples nedgang fra året før er skepsis rundt tastaturene på maskinene som for mange kunder har vært trøblete.

Kilde:
MacRumors

Annonse
Annonse