Ingen andre enn EU får lov til å gjøre dette med iPhone
Apple har vært behjelpelige med å utvide NFC-støtten i forbindelse med Brexit.

Annonse


Ingen andre enn EU får lov til å gjøre dette med iPhone

I november ble det kjent at britiske myndigheter var i samtaler med Apple for å etterspørre spesiell NFC-tilgang som gir EU-borgere mulighet til å skanne passene sine etter Brexit. Nå skal de ha fått ønsket oppfylt.

Utvider støtten

Myndighetene i Storbritannia har lansert en applikasjon for EU-borgere som fortsatt ønsker å være bosatt der etter at de forlater EU.

Før søknaden eventuelt innvilges så inkluderer prosessen behovet for å fylle ut noen felt, et selfiebilde og skanning av passet med NFC-teknologi gjennom mobiltelefonen. Problemet er NFC-teknologien som er å finne i iPhone kun støtter NDEF-formatet, noe passene ikke bruker.

Spesiell situasjon

Apples vilje til å samarbeide med britiske myndigheter i dette virker å være det eneste av sitt slag, og man har heller ikke inntrykk av at dette er noe de kommer til å innføre ellers, ei heller at utviklere får tilgang til utvidede NFC-muligheter.

Annonse


Flere medier skriver også at alternativet for EU-borgere ville vært å låne en Android-telefon for å gjennomføre den samme prosessen dersom Apple ikke hadde gått med på det.

Kilde:
9To5Mac