Google-gründerne har vært borte fra møter i hele år – ansatte bekymret

5405279
Sergey Brin og Larry Page har vært fast inventar på Q/A-møtene Google holder på fredager.

Det blåser rundt Google for tiden, det er for eksempel bare noen dager siden at selskapet valgte å oppløse den nyopprettede og kontroversielle etiske AI-komitéen etter massivt press fra ansatte i selskapet.

Nå meldes det at Google-gründerne Larry Page og Sergey Brin har vært fraværende på de siste fredagsmøtene i Google.

Under møtene får Google-ansatte spørre Page og Brin om hva som helst, og dette har vært tradisjon og et høydepunkt for mange ansatte i selskapet. Møtene skal fremme åpenhetskulturen som Google har etterstrebet i en årrekke.

Annonse

Aldri skjedd før

På disse møtene er som regel både Sergey og Page til stede. De gangene det ikke lar seg gjøre, deltar i det minste én av dem.

I 2019 har de imidlertid ikke dukket opp på noen av møtene.

Både nåværende og tidligere Google-ansatte beskriver fraværet av de to profilerte skikkelsene som «det lengste fraværet i selskapets historie», en historie som strekker seg tilbake til 1999.

Skulle trappe ned

En kilde Buzzfeed har vært i kontakt med sier at det ikke er totalt uventet at at Sergey Brin og Larry Page ikke har dukket opp.

Planen var i utgangspunktet å trappe ned sin tilstedeværelse i selskapet etter at de to dannet Googles moderselskap Alphabet i 2015. Nedtrappingen skulle legge til rette for at dagens Google-sjef, Sundar Pitchai, skulle få de nødvendige vilkårene for å finne sin plass som toppleder.

Frykter for åpenhetskulturen

Likevel har altså både Page og Brin vær fast inventar på møtene de siste fire årene. Google-ansatte har også fått tilgang på videopptak av disse møtene i etterkant, men her har det blitt strammet inn. Nå fjernes disse opptakene etter bare et par uker.

Fraværet deres, samt det siste årets kontroverser rundt selskapet, får enkelte Google-ansatte til å bekymre seg for at Googles åpenhetskultur er i ferd med å forsvinne.

 

Kilde:
Buzzfeed via Business Insider 

Annonse
Annonse