Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Som AirPower valgte Apple å skrote W.A.L.T, noe som sikkert var smart, men de lanserte Newton samme år, et produkt som aldri tok av og som ble kansellert i 1998. (Ill.: Sonny Dickson)

Vi har aldri sett video av Apples mystiske produkt fra 1993 før nå

Dette er «Wizzy Active Lifestyle Telephone».

Apple avslørte W.A.L.T på Macworld i 1993. Det var omtrent så langt de kom.

Wizzy Active.. hvafornoe?

«Wizzy Active Lifestyle Telephone» var prototypet navnet på enheten som var selskapets første skrivebordstelefon og derfor en av oldeforledrene til iPhone.

Joa, det har eksistert bilder av enheten, men den er faktisk aldri blitt demonstrert på video før. Ikke før Sonny Dickson, en kjent Apple-kjenner, fikk tak i en.

Med OS skapt i 1988

På plass er Mac System 6 lansert først i 1988 (det Apple kalte macOS i gamle dager), berøringsskjerm og stylus, faks, ringer-ID, adressebok, egendefinerte ringetoner og til og med tilgang til nettbank.

Apple valgte å aldri lansere enheten, noe de også burde ha gjort med Newton, selskapets PDA som var klar for salg i 1993 men slet med å være alt for treg (legg merke til hvor mye etterslep det er i WALT-klippet ved forsøk på skriving) og ga opp i 1998. Så kom Steve Jobs tilbake og vi fikk senere iPhone og iPad.

Stikkord: Apple, walt