Dette er historisk: Grønt lys for droneleveranser i Australia

Wing drone
Wing har fått de nødvendige godkjennelsene for å drive med droneleveranser i Australia.

Wing er et selskap som eies av Googles moderselskap Alphabet. Selskapet har som mål å tilby leveringer ved hjelp av droner, og nå er det målet nærmere enn noensinne.

Varen levert på døren? Det tar bare noen minutter

I Canberra i Australia har Wing fått de nødvendige godkjennelsene som kreves for å kunne tilby offentlige droneleveranser. Det skjer etter 18 måneder og 3.000 testleveranser.

I første omgang er det rundt 100 bopeler i området som får tilgang til tjenesten, som kan levere alt fra dagligvarer til medisiner – via droner.

Annonse

Det forventes at nedslagsfeltet vil utvides betraktelig iløpet av de kommende månedene.

Leveringstiden skal ifølge Wing, på generell basis, være kun på «noen få minutter». Dette skal være mulig fordi dronene kan fly i opptil 120 km/t.

Må styres manuelt

Målet med droneleveringer er å redusere trafikken i byer, øke tilgangen til tjenester for flere befolkningsgrupper og redusere Co2-utslipp.

Wing skulle aller helst sett at dronene kunne fløyet automatisk, uten noen form for involvering av mennesker. Men i henhold til avtalen med luftfartsmyndighetene i Australia, må dagens droner styres manuelt av dronepiloter.

Kom Amazon i forkjøpet

Helt fritt frem er det altså ikke: dronene kan heller ikke fly over trafikkerte veier og de kan bare fly mellom kl 07 om morgenene og 20.00 på kvelden – mandag til fredag.

Wing har store ambisjoner. De tror selv at innen 2030 vil en av fire leveranser være ved hjelp av droner

Fornøyde er de nok også med at de slo Amazon i kampen om å bli verdens første kommersielle droneleveringstjeneste.

Annonse
Annonse