Det nye Kingpin-kortet kommer med mange overklokkingsmuligheter.

Annonse


Alle overklokkeres drøm: dette er EVGAs nye Kingpin-GPU

Om du har holdt et øye på GPU-markedet så har du nok fått med deg at EVGA har en flaggskips-GPU de har døpt KINGPIN. For to år siden lanserte de en for GTX 1080 Ti, men nå har de altså gått enda hardere til verks.

Eksklusivt

GeForce RTX 2080 Ti KINGPIN kommer med det som omtales som hittil de mest ekstreme overklokkingsmulighetene for noen som helst 2080 Ti-kort, og prises til 1900 amerikanske dollar, tilsvarende rundt 16 000 norske kroner. For å i det hele tatt få lov til å kjøpe kortet så må du dessuten være EVGA Associates-medlem.

Ekstrem overklokking

Kortet bruker TU102-arkitektur med 4352 CUDA-kjerner og 11GB GDDR6 videominne, med klokkehastighet på 1770 MHz når minnet er klokket til 14GHz. Dette er altså ikke så uvanlig for Ti-kortene i 2080-serien, men det er først når man begynner å overklokke at Kingpin-kortet virkelig drar på.

Annonse


Takket være 19-fases VRM og 520 watt i TDP-rating scorer den 11,744 poeng i 3DMark Port Royal. For å gi kortet nok strøm så må du forsyne den gjennom tre 8-pins kabler.

For kjølesystem så finner man en hybridløsning, dette inkluderer vannblokk og 240mm radiator sammen med en vifte. På siden finner du dessuten en OLED-skjerm som viser en rekke opplysninger om kortet i sanntid.

Kilde:
Wccftech

Annonse