Propaganda-app dominerer Apple App Store i Kina

Propaganda-app dominerer App Store i Kina
Kinas kommunistregime attende nasjonale kongressmøte.

Maos lille rød er skiftet ut med en app som hyller Kinas kommunistregime og leder Xi. Appen er stor-suksess på Apples App Store. Apple har egne servere i landet. Serverne driftes av en statlig eid mobil-operatør.

Størst på Apple App Store

“Study the Great Nation” er navnet på appen som befolkningens arbeidere, studenter og embetsmenn presses til å bruke, ifølge The New York Times. Det er også et poengsystem på plass, men man får kun tildelt pengene om man leser en hel artikkel, eller når en video er sett på i minst tre minutter, for eksempel en der Xi er på tur i Frankrike – det hele minner noe veldig om en Black Mirror-episode.

Mer enn 100 millioner mennesker ifølge bruker appen, ifølge Kina. Appen ble rapportert bredt om i vestlige nyhetsmedier i februar i år.

Annonse

President Xi Jinping omtales ofte som en av de mest mektige lederne siden Mao. Kommunistpartiet prøver å styrke lydigheten ovenfor Xi og dermed partiet, ved å utvikle avanserte apper som “Study the Great Nation” som er å finne på Apple App Store og er mest nedlastet, selv mer enn WeChat og TikTok.

Rapporteres

Kina har allerede et sosialt poengsystem på plass, og denne appen brukes for å passe på at folk tenker “korrekt”, eller i det minste ikke gjør noe annet enn de fleste, og de går langt: skoler gjør skam på elever med lav poengsum i appen, offentlige kontorer holder app-kurs og tvinger arbeidere til selvkritikk om de faller bakpå. Og, som om ikke det var nok, så rangerer private selskap sine medarbeidere basert på bruk og gir de beste ros. Noen arbeidsplasser krever til og med skjermbilder direkte fra appen, for å kunne følge med på indoktrineringen.

Appen er utviklet av Alibaba (som er listet på New York-børsen) og krever mobil-registrerering. Ønsker brukeren tilgang til video-samtaler og chat, må personnummeret tastes inn også.

“Study the Great Nation” kommer samtidig som myndighetene gjør enda mer for å stoppe ytringsfrihet i landet, noe som inkluderer å fengsle aktivister, opposisjonell, advokater og intellektuelle. Selv er lederen veldig klar over at om partiet mister kontrollen over digitale medier, så kan de miste makten.

 

Kilde:
NYTimes

Annonse
Annonse