De to kinesiske studentene lurte Apple for flere millioner.
De to kinesiske studentene lurte Apple for flere millioner.

Annonse


To studenter lurte Apple for nesten åtte millioner kroner

To kinesiske studenter er i delstaten Oregon tiltalt for å ha svindlet Apple for flere millioner kroner i form av iPhone-erstatninger. I søksmålet inngår det at de to studentene hadde satt opp et sofistikert system for å lure Apple med falske iPhone-telefoner gjennom returretten deres.

Solgte erstatningsenhetene i Kina

De to skal ha startet opp i 2017 med å smugle tusenvis av iPhone-kopier fra Kina som de i USA leverte inn for reparasjon eller erstatning med begrunnelse i at telefonen ikke ville slå på. I de fleste tilfeller ble de kinesiske kopiene erstattet med ekte iPhone-telefoner, til en sum som nådde rett i underkant av 900 000 amerikanske dollar. Totalt ble 1493 ekte iPhone-mobiler utlevert av Apple som erstatningsenheter.

En av studentene er Yangyang Zhou som nylig gjorde seg ferdig med en ingeniør-utdannelse. Zhou hadde ansvaret for å importere de falske telefonene samt eksportering av de erstattede telefonene tilbake til Kina hvor de ble solgt videre. Både Zhou og partneren forteller ifølge rettsdokumenter at de ikke visste at telefonene ikke var ekte.

Etterspurte ikke kjøpsbevis

Årsaken til at de Apple-ansatte ikke reagerte på de falske kopiene skal ifølge en Homeland Security-agent være at de ikke fikk bekrefte autentisiteten ettersom man ikke fikk slått dem på. De skal heller ikke ha krevet kjøpsbevis fra studentene.

Kilde:
The Verge

Annonse