Prius står for mye av suksessen til Toyotas hybridsatsing.
Prius står for mye av suksessen til Toyotas hybridsatsing.

Annonse


Toyota gir ut patentert hybrid-teknologi – helt gratis

Toyota holder med sine 80 prosent av markedsandelene innen hybridbiler markedets øverste posisjon, mye takket være teknologi de har tilegnet seg opp gjennom de siste 20 årene.

Oppfordrer til miljøfokus

Teknologien tar form i nesten 24 000 ulike patenter som nå faller alle andre bilprodusenter til gode, og det skal visstnok være Toyotas forsøk på å oppfordre til bruk av elektrisitet i biler og bekjempelse av farlig miljøutslipp. Den japanske bilprodusenten starter ifølge flere medier umiddelbart med delingen av patentene, og skal holde på frem til 2030.

Patentene dekker alt fra drivstoffceller og elektriske motorer til systemkontrollere, motoraksler og ladere. Toyota forteller også at de skal tilby teknisk støtte til  aktører som tar i bruk teknologien som kommer av patentene.

Tesla gjorde tilsvarende

Beslutningen om å legge patentene fritt tilgjengelig for andre bilprodusenter spekuleres i å være et forsøk på å gi hybridbiler et større fokus i det industrien legger om fra å være fossildrevet til elektrisitetsbasert.

Annonse
Et interessant spørsmål midt opp i det hele er hvorvidt noen aktører kommer til å bruke patentene eller ikke. I 2014 delte nemlig Tesla patentene sine på supercharger-teknologien sin uten noen har lent seg til å bruke disse.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse