Savner du MySpace-musikken? Nå har de hentet opp hundretusener av gamle sanger

490 000 MySpace-sanger er nå tilgjengelige.
490 000 MySpace-sanger er nå tilgjengelige.

Om du har gått de siste årene og deppet over at MySpace-sangene du en gang lyttet til er borte så har vi gladnyheter: nå er så mange som 490 000 av disse blitt reddet av The Internet Archive.

Knapt én prosent av totalen

De 490 000 sangene utgjør interessant nok kun en liten prosent av det totale antallet, der det spekuleres i at man totalt lastet opp 50 millioner sanger til det sosiale mediet mellom 2003 og 2014. Sangene som nå vender tilbake har i sin tid blitt lastet opp mellom 2008 og 2010.

Annonse

Opphavet skal dessuten være det som omtales som en anonym, akademisk gruppering som i sin tid studerte musikk da MySpace fremdeles var aktivt. Tilfeldigvis skal gruppen i forbindelse med studiene ha lastet ned over én terabyte med musikk fra tjenesten – dette stilte de disponibelt overfor The Internet Archive da nyheten sprakk om at alle musikkfilene hadde gått tapt.

Blir raskere etterhvert

Innholdet er nå tilgjengelig for alle der det har tatt form i tradisjonell MySpace-stil for nostalgiens skyld. Tjenesten skal ikke være den raskeste for øyeblikket, men utviklerne forteller at avspillingsverktøyet stadig forbedres, og at det dessuten vil bli tilgjengeliggjort i åpen kildekode om ikke så lenge.

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse