Microsoft har avslørt den store nye Windows-oppdateringen: lanseres i mai

Microsoft har avslørt den store nye Windows-oppdateringen: lanseres i mai
Windows Update og Store-oppdateringer skal nå utføres smartere, med andre ord når maskinen ikke i er i bruk, i tillegg til at man kan pause større oppdateringer i opp til 35 dager. Oppdateringen lanseres alle sent neste måned.

Windows 10 19H1 vil bli offisielt kjent som May 2019 Update og bli versjon 1903 – opp fra dagens 1809.

Du kan teste 1903 neste uke

Microsoft melder nå at oppdateringen vil lanseres i endelig versjon på tampen av mai-måned, og at oppdateringen vil dyttes ut til Release Preview-ringen allerede i løpet av neste uke.

Forrige gang Microsoft ikke gjorde denne ekstra testen med denne gruppen: i stedet rullet de ut en farlig Windows-versjon som slettet brukernes filer. Derfor bruker de nå en måned lenger på å teste for å sikre seg mot nok en katastrofe.

Annonse

Du får kontrollen tilbake

Det viktigste blant alt snakket om nye versjoner må likevel være dette: endelig får man et “last ned og installer”-valg.

Nå er det slik at det er større sjanse for å få en ny oppdatering om man søker etter oppdateringer, og med det menes alle som er nysgjerrige, inkludert alle oss som må ha det nyeste først. Problemet med denne løsningen er at mange som ikke er datakyndige også kan komme til å gjøre dette, noe som medfører større problemer om det serveres en versjon (ikke mindre tirsdags-oppdateringer, mer om dette senere) som den som slettet filer.

Dette skjer i stedet

I stedet vil man få beskjed i Windows Update om at en ny stor-oppdatering er klar for nedlasting og installasjon. Å trykke for å undersøke om det er nye oppdateringer vil derfor ikke lenger tvinge deg til å installere en ny versjon.

Den samme funksjonen kommer til 1803 og 1809, men merk at om man søker etter oppdateringer vil man fremdeles få servert KB-oppdateringer som er mindre feilrettinger.

Ta deg en pause

Du vil også kunne pause kommende oppdateringer så lenge som 35 dager, og man kan gjøre det syv dager av gangen, opp til fem ganger. Dette inkluderer Windows 10 Home.

Windows vil også finne ut automatisk når det er smartest å installere oppdateringene og fra Update og app-butikken.

 

Kilde:
Microsoft

Annonse
Annonse