Apple gjør aldri dette, men nå har det skjedd

Prisen på HomePod har i flere land gått ned i dag.
Prisen på HomePod har i flere land gått ned i dag.

I flere ulike land har Apple de siste timene senket prisen på smarthøyttaleren HomePod.

Oppdatert, 18:23:

I Norge selges ikke produktet offisielt, men importeres av nettbutikker som Proshop, 24shop.no, Mytrendyphone og Scandinavian Photo.

Annonse

Da produktet først kunne handles via gråkanaler i april i fjor var prisen 6000 kroner – nå er den, selv via disse kanalene, tilgjengelig fra 3500 kroner.

På amerikanske eBay kan man få lett brukte modeller for så lite som 2000 kroner.

Oppdatert, 18:00:

En rekke forhandlere har i flere måneder tilbudt HomePod til en langt lavere pris i USA, enn Apple tilbydde produktet for, og nå følger de altså etter.

Senker prisene i flere land

Både i USA og i Storbritannia er prisen redusert med henholdsvis fra 349 dollar til 299, og 319 britiske pund til 279 pund – begge på Apple Store. Også i Australia er prisen tatt ned, men med en litt mindre margin.

Det er som kjent ikke dagligdags at Apple senker prisene sine så systematisk som dette, så det spekuleres i at Apple har en oppfølger til smarthøyttaleren på lur. At denne likevel ikke er presentert under de nylige konferansene tyder på at en eventuell lansering av HomePod 2 er lengre unna enn mange kanskje håper på – muligens sent i 2019 eller tidlig 2020.

Tilsvarende med Apple TV

Litt av det samme så man seks måneder i forkant av ny AppleTV-lansering, der den Apple gikk systematisk til verks for å senke prisen på den utgående modellen.

Uansett, i påvente av en eventuell oppfølger til HomePod så kan du ta en titt på testen vår av denne fra i fjor her.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse
Annonse