intel-5g-modem-md
Stadig mer tyder på at de første 5G-klare iPhone-modellene blir uten brikker fra Intel.

Annonse


Derfor står Apple i midten av en 5G-krise

I går skrev vi at det slett ikke er sikkert at Apple kommer med en 5G-iPhone i 2020, slik det har vært antydet tidligere.

UBS-analytikeren Timothy Arcuri hevdet at Apple fort kan ende opp med å utsette 5G til 2021.

Opptil 2.000 jobber med Apples egen 5G-brikke

Nå sørger Fast Company for å kaste mer lys over saken. Ifølge nettstedet har Apple tatt grep for å akselerere utviklingen av sin egen 5G-brikke. Mellom 1.000 og 2.000 ansatte i Apple jobber nå på spreng med brikkene for fremtidige iPhone-modeller. Selskapet skal ha hentet ingeniører fra både Intel og Qualcomm.

Men i likhet med UBS-analytikeren mener Fast Company at det likevel er usannsynlig at en 5G-iPhone kommer neste år.

Annonse


«Det er mulig at fremtidige iPhone-brikker kan bli designet av Apple-ansatte, og dermed produsert av TSMC eller Samsung. Men det arbeidet handler trolig om iPhoner for 2021 og senere», heter det i artikkelen.

Intel har ikke overholdt frister

Det er ingen hemmelighet at Apple er skuffet over Intels arbeid med 5G-brikken. Nå skal de angivelig ha mistet troen på at selskapet skal klare å levere brikkene innen 2020.

Intel har gjentatte ganger ha mislyktes med å overholde tidsfrister for utviklingen av 5G-brikken XMM 8160. For at Apple skal bruke Intel-brikker i 2020-modellene av iPhone, må Intel levere testeksemplarer innen sommeren i år.

Det ser ikke ut til å skje.

Andre Intel-kunder havner bakerst i køen

Apple er en krevende kunde med høye krav. Akkurat det har Intel fått erfare.

«Fordi Apple krever at deres ordre prioriteres først av Intel-fabrikken, tvinges Intel til å nedprioritere andre kunder», skal en kilde med kjennskap til saken ha sagt overfor Fast Company.

Dette skal visstnok frustrere Intel, som i likhet med Apple er usikker på fremtidens samarbeid mellom partene.

Kommer kundene til å vente på Apple?

En av Fast Companys kilder hevder at det beste valget Apple har nå, er å gå for Qualcomm-brikker. Men som nevnt tidligere er det usannsynlig med tanke på konfliktene mellom Apple og Qualcomm.

Fremtidens 5G-brikker produseres etter alle solemerker av Apple selv, men ikke forvent at vi får se disse brikkene med det første.

Det kan bli et problem for Cupertino-giganten all den tid andre aktører i bransjen ellerede er klare med 5G-telefoner. Slik det ser ut nå kan Apple komme enda mer haltende etter i 5G-markedet enn først antatt.

Er du villig til å vente i to år på 5G-klar iPhone, eller kommer du til å velge en telefon fra en konkurrerende produsent?

 

Kilde:
Fast Company 

Annonse