Det kan tenkes Apple ikke klarer noe alle andre er klare med neste år

5g
Apple kommer til å komme haltende bak sine konkurrenter når det gjelder 5G.

Apple har en rekke utfordringer knyttet til 5G – det er ingen hemmelighet lenger.

Men det har likevel vært en slags felles oppfatning om at selskapet skal klare å stable sammen en 5G-telefon innen 2020-lanseringen.

Skal vi tro UBS-analytiker Timothy Arcuri er det derimot slett ikke så sikkert.

Annonse

– Økende sannsynlighet

Han hevder nå at det er en «stadig økende sannsynlighet» for at Apple ikke kommer til å lansere en iPhone med 5G-nett neste år.

Nok en gang kommer vi tilbake til sakens kjerne, altså at Apple ikke har funnet ut hvem som skal produsere 5G-brikken som skal brukes i telefonene. Vi har skrevet om dette ved en rekke anledninger tidligere.

Tror ikke Intel rekker det

Apple har som kjent flere konflikter med Qualcomm gående, noen av disse konfliktene diskuteres i amerikanske rettssaler i disse dager.

Intel er en annen potensiell produsent som kan levere 5G-brikker. Men som kjent har Intel hatt betydelig problemer knyttet til produksjonen. UBS tror ikke Intel klarer å rekke fristen Apple har satt på grunn av dette.

Vi har også nevnt Mediatek og Samsung som andre kandidater, men UBS tror heller ingen av disse er ender opp med å produsere 5G-brikken.

UBS peker på at MediaTeks 5G-brikke yter for dårlig og at de rett og slett ikke møter Apples standarder. Samsung har teknologien, men analytikeren tror ikke at Apple er interessert i å bruke selskapet for dette 5G-prosjektet.

En siste mulighet er at Apple produserer brikken selv, men da er det lite trolig at 2020 er realistisk.

Forrige måned uttalte analytikeren Matthew Ramsay følgende:

– Våre industrikontakter i MWC (Mobile World Congress) er like overrasket som oss over at Apple er i denne situasjonen.

Er du overrasket?

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse
Annonse