5g
Apple kommer til å komme haltende bak sine konkurrenter når det gjelder 5G.

Annonse


Det kan tenkes Apple ikke klarer noe alle andre er klare med neste år

Apple har en rekke utfordringer knyttet til 5G – det er ingen hemmelighet lenger.

Men det har likevel vært en slags felles oppfatning om at selskapet skal klare å stable sammen en 5G-telefon innen 2020-lanseringen.

Skal vi tro UBS-analytiker Timothy Arcuri er det derimot slett ikke så sikkert.

– Økende sannsynlighet

Han hevder nå at det er en «stadig økende sannsynlighet» for at Apple ikke kommer til å lansere en iPhone med 5G-nett neste år.

Annonse


Nok en gang kommer vi tilbake til sakens kjerne, altså at Apple ikke har funnet ut hvem som skal produsere 5G-brikken som skal brukes i telefonene. Vi har skrevet om dette ved en rekke anledninger tidligere.

Tror ikke Intel rekker det

Apple har som kjent flere konflikter med Qualcomm gående, noen av disse konfliktene diskuteres i amerikanske rettssaler i disse dager.

Intel er en annen potensiell produsent som kan levere 5G-brikker. Men som kjent har Intel hatt betydelig problemer knyttet til produksjonen. UBS tror ikke Intel klarer å rekke fristen Apple har satt på grunn av dette.

Vi har også nevnt Mediatek og Samsung som andre kandidater, men UBS tror heller ingen av disse er ender opp med å produsere 5G-brikken.

UBS peker på at MediaTeks 5G-brikke yter for dårlig og at de rett og slett ikke møter Apples standarder. Samsung har teknologien, men analytikeren tror ikke at Apple er interessert i å bruke selskapet for dette 5G-prosjektet.

En siste mulighet er at Apple produserer brikken selv, men da er det lite trolig at 2020 er realistisk.

Forrige måned uttalte analytikeren Matthew Ramsay følgende:

– Våre industrikontakter i MWC (Mobile World Congress) er like overrasket som oss over at Apple er i denne situasjonen.

Er du overrasket?

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse