Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Teslas Kina-investor latterligjør Musks AI – hacket til seg gamepad-styring

Dette svarer selskapet tilbake.

Tesla-investor Tencent, et stort kinesisk investorselskap, har skapt et «Experimental Security Research of Tesla Autopilot«-dokument for mars 2019, basert på en flere bane- og lab-tester.

Overbeviser dette deg?

Keen Security Lab er navnet på sikkerhetsavdelingen under Tencent som har undersøkt Teslas AI-system i sin Model S 75 med autopilot 2.5 og versjonsnummer 2018.6.1.

Klippet viser hvordan Teslas biler kan lures av bilder på en TV-skjerm og prikker i veien. Interessant er det også at Tesla har svart på rapporten.

Først avslører de hvordan vindusviskerne kan aktiveres ved å vise regndråper på en TV som Teslaen «ser på».

Teslas svar:

«Denne undersøkelsen ble demonstrert ved å vise et bilde på en TV som ble plassert rett foran frontruten til bilen. Dette er ikke en virkelighetsnær situasjon som sjåfører møter, og det er heller ikke et sikkerhetsproblem. I tillegg, som vi melder, auto-vindusviskerne er i BETA.»

Artikkelen fortsetter under klippet.

Se også på slutten av klippet hvordan de har hacket til seg mulighet til å styre bilen med gamepad:

Tesla: – Vi var allerede klar over dette

Deretter prøvde de noe mer farlig, dog på en sikker bane: ved å plassere små hvite sirkler i veien klarer de å forvirre bilen nok til at den skifter fil.

Tesla svar:

«Tesla Autopilot gjenkjenner filer og hjelper til med å skifte fil ved å identifisere trafikkmarkeringer. Basert på forskning vi  har utført, visste vi allerede at man ved å plassere klistremerker på veien, så vil Autopilot-systemet fange opp informasjonen og gjøre en unormal vurdering som fører til at kjøretøyet styrer inn i omvendt kjørefelt.»

Tesla mener også at:

«Dette er ikke et problem i den virkelig verden, gitt at sjåføren lett kan overstyre autopiloten når som helst ved å bruke rattet eller bremsene. Føreren bør alltid være forberedt på å gjøre dette til enhver tid.»

 

Kilde:
Electrek

Stikkord: Bil, musk, tesla