Her er den farlige pirat-topplisten

Her er den farlige pirat-topplisten
Laster man ned piratinnhold, spesielt TV-serier, risikerer man skadevare.

Ifølge sikkerhetsselskapet Kaspersky, er Game of Thrones favoritten blant grupper som sprer skadevare, etterfulgt av The Walking Dead og Arrow.

Skjuler skadevare og skader titusenvis årlig

TV-serier er populære og piratkopiere, spesielt i områder som må vente lenge på at favorittserien, eller episoden, kommer til nettopp deres land.

Det er ikke uvanlig, om man laster ned .torrents fra sider som er mindre troverdige enn de fleste, at man ikke får serien i det hele tatt, eller ved ferdig nedlasting oppdager at det er farlige filer å finne der også.

Annonse

Eventuelt er filen nedlaster tror er en videofil, noe helt annet:

“I mange land lastes også populære serier ned via ulovlige kanaler, for eksempel torrent-trackers og uautoriserte strømme-plattformer. I motsetning til legitime ressurser kan torrent trackers og vertsbaserte filer be en bruker om å laste ned en fil som ser ut som en episode av et TV-program, men er faktisk skadelig programvare med et lignende navn.”

 

Stod bak 17 prosent

Både i 2017 og påfølgende år, ledet GoT an med skadevareinnhold.

Kaspersky avslører at i 2018 stod serien for 17 prosent av all piratvare med skadevare, med nesten 21 000 brukerangrep (The Walking Dead er på andreplass med 18 794 angrep, etterfulgt av Arrow med 12 163). Det er ekstra spesielt fordi det ikke kom noen ny sesong i fjor, mens de andre seriene høyt på listen serverte nye episoder.

Taktikken er som følger basert på at første og siste episode alltid er mest populær blant seerne:

“I alle tilfeller satte skadevare-distributørene fokus på å målrette seg mot den første og siste episoden av hver sesong, med lanseringsepisoden som den mest brukte. For eksempel: “Game of Thrones” Season 1 episode “The Winter is Coming” var den mest målrettede episoden av showet.”

Listen.
Listen. (Ill.: Kaspersky)

Angrep og farlige filer per serie.
Angrep og farlige filer per serie. (Ill.: Kaspersky)

 

Kilde:
Kaspersky

Annonse
Annonse