Det var på tide: nå kjører Windows 10 filutforskeren i egen prosess

I den nyeste Windows-builden kommer en funksjon vi lenge har ventet på.

Microsoft har i Windows 10 (build 1903) implementert et valgfritt alternativ for å åpne mapper uavhengig av hverandre og i enkeltstående prosesser som standard. Utfallet av dette er at du unngår å oppleve at hele skrivebordet ditt lider av det som følge av at ett vindu henger seg opp.

Aktivert som standard

Slik det var før så opplevde man at når en åpen mappe sluttet å svare så resulterte det i at hele systemet hang seg opp når man forsøkte å lukke vinduet, og med påfølgende konsekvens at maskinen må startes på nytt.

Den nye funksjonen finnes under det som på engelsk språkvalg heter Folder OptionsLaunch folder windows in a separate process. Denne funksjonen må være aktivert for å bruke det nye alternativet, men det skal altså være aktivert som standard i april-oppdateringen.

Annonse

Hvorfor så sent?

Bleeping Computer forteller at denne funksjonen rett og slett gjør at du kan krysse deg ut av et fryst vindu uten at det påvirker noen andre prosesser i operativsystemet ditt.

Nettstedet forteller at denne måten å gjøre det på alltid var kun en liten endring unna, men spekulerer i at Microsoft ikke gjorde det før nå fordi det kanskje krevde litt mer prosessorkraft å utføre de ekstra aktivitetene i den nå utdaterte måten å gjøre det på.

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse
Annonse