Huawei-sjefen spår en fremtid full av foldbare smarttelefoner

Mate X imponerte oss da vi fikk en sniktitt - videoen kan du se under.

Huawei kom akkurat ikke Samsung i forkjøpet da de to selskapene annonserte Samsung Galaxy Fold og Huawei Mate X hver for seg, men de viste frem det mange anser som den fineste foldbare telefonen hittil. Selskapets administrerende direktør forteller at de holder et øye med markedet, og at de fort kan finne på å lage flere foldbare telefoner.

Halvparten kan være foldbare

På et spørsmål fra GSMArena om hvor mange foldbare telefoner selskapet kan ha i porteføljen sin innen de neste par årene, svarer Huawei-direktøren at halvparten av flaggskiptelefonene kan være foldbare. Richard Yu bruker selv i dag en Mate X som sin primære telefon, selv om denne enheten fremdeles er under utvikling.

Prisene vil gå ned

Likevel legger ikke Yu skjul på at markedsandelen for slike telefoner inntil videre er svært liten, og at kostnadene for å produsere en sånn telefon er skyhøye, noe som også tvinger frem høye salgspriser.

Annonse

Disse kostnadene mener Huawei-sjefen vil gå ned betraktelig over tid, noe som ifølge Yu vil resultere i at prisen på en foldbar telefon vil være tilsvarende det vanlige smarttelefoner koster i dag.

Vurderer du brettbar telefon om noen år?

Kilde:
TechRadar

Annonse
Annonse