Har lansert VPN-tjeneste de hevder er mirakel-medisin: bedre batteri, sikrere og kjappere

Har lansert VPN-tjeneste de hevder er mirakel-medisin: bedre batteri, sikrere og kjappere
Mel deg på ventelisten for Warp hos 1.1.1.1. Cloudflare lover langt bedre ytelse takket være bruk av Google QUIC, en modifisert versjon av UDP som er langt mer effektiv enn TCP.

Nettselskapet Cloudflare fortsetter å satse knallhardt på VPN-tjenester, men denne gang gjør de enda mer med det.

Warp kommer til 1.1.1.1

Det var nøyaktig ett år siden Cloudflare lanserte DNS-en 1.1.1.1 i hovedsak til stasjonære maskiner. Den gang trodde alle dette var en aprilspøk, men det var det ei.

Nå har samme selskap lansert Warp, en VPN-tjeneste for iOS og Android (laster du ned appen kan du melde deg på Warp-ventelisten) i form av en app som ikke bare lover å øke personvern og trygghet, men faktisk også forbedre batterilevetiden og ytelsen på mobilen.

Annonse

Problemet med en VPN er at man må innom en ekstra server før man får servert innholdet, men Cloudflare mener de har løst denne utfordringen.

– Noe selv pappa vil installere

“Vi ønsket å bygge en VPN-tjeneste som min far ønsker å bruke. Om man forteller ham at koblingen hans blir mer privat og sikker, kommer han aldri til å installere, men om han fortelles at koblingen blir kjappere, batteriet varer lenger og koblingene blir mer private, da er det noe han vil installere”, forklarer Clouflare-sjef Matthew Prince.

Cloudflare Warp drar nytte av Google QUIC (“multiplexed stream transport over UDP”), en plattform Google og deres partnere håper kan gjøre nettet kjappere en dag, men først er altså Cloudflare ute med en VPN-app til mobiler basert på teknologien, og fordi Cloudflare gjør jobben hos seg, så spiller det ingen rolle at resten av nettet ikke har støtte enda. Mer om dette under.

En mellomting mellom UDP og TCP

Fordelen med QUIC er den at drar nytte av UDP i stedet for TCP som stammer tilbake helt til 1981. Problemet med TCP er at koblingen mellom, la oss si mobil, hele tiden er i en dialog mot en server for å forsikre seg om at dataene serveren sender i korrekt rekkefølge. Problemet med alt denne kommunikasjonen frem og tilbake gir dårlig ytelse og svakere batterilevetid.

UDP sjekker ikke at alt er perfekt i forhold til data, hele tiden, noe som er greit nok når det gjelder f.eks. videostrømming, men det er et problem med filnedlasting som krever at all informasjon lastes ned. UDP ble dog laget for å kunne utvide funksjonaliteten, og Googles metode med QUIC er en mellomting mellom TCP og standard UDP. I tillegg er krypterte koblinger bakt inn.

Googles egen testing avslører at QUIC medførte 30 prosent mindre buffering på YouTube.

Standarden støttes av Google Chrome og en rekke av tjenestene til selskapet, men for at hele nettet skal dra nytte av dette, så må IETF (Internet Engineering Task Force) godkjenne standarden for bruk utenfor Google. Det vil ta tid, også vil det selvsagt ta tid for alle å begynne å bruke det (Cloudflare bruker en “beta” av protokollen”, men du kan altså teste en bit av fremtiden allerede nå med 1.1.1.1 VPN til mobiler.

Cloudflare skal lansere en betal-tjeneste av Warp som er enda kjappere og kanskje en versjon til bedrifter.

 

Kilde:
Wired

Annonse
Annonse