Sikkerhetsekspert hacket Microsoft og Nintendo – stjal superhemmelig informasjon

Nintendo / Microsoft
Microsoft og Nintendo ble begge utsatt for et hackerangrep som blottla konfidensiell informasjon.

En 24 år gammel mann fra England har erklært seg skyldig i å ha hacket seg inn på både Microsoft og Nintendo sine servere, noe som forårsaket skader verdt 3-4 million dollar, altså over 30 millioner kroner.

Ifølge The Verge var det Zammis Clark som stod bak hackingen. Han er en tidligere sikkerhetsekspert i selskapet Malwarebytes.

Stjal kopier av Windows

Denne uken måtte han møte foran en jury i London. Han er tiltalt for å ha hacket seg inn på de to gigant-selskapenes servere, for deretter å ha stjålet informasjon og filer relatert til produkter som ikke var lanserte. Han skal også ifølge tiltalen ha delt innloggingsdetaljer med andre parter.

Annonse

Han ble først arrestert i juni i 2017 etter å ha hacket seg inn på Microsoft sine servere. En av serverne inneholdt ifølge tiltalen «konfidensielle kopier av Windows-versjoner». Totalt skal mannen ha stjålet rundt 43.000 filer.

Politiet fant filene på Clarks datamaskin etter en felles ettforskning fra Microsofts sikkerhetsteam, FBI, Europol og National Cyber Crime Unit.

Fikk tak i kode for kommende spill

Men 24-åringen stoppet ikke med Microsoft. I 2018 benyttet han en VPN for å få tilgang til Nintendo sine servere. Blant serverne han fikk tilgang til var en som inneholdt kode for spill som ikke var lansert.

Den tidligere sikkerhetseksperten kommer ikke til å sone dommen i fengsel. Årsaken er blant annet at 24-åringen er autistisk. Dommeren mente at fengsel ville utgjøre en risiko for mannens sikkerhet. Derfor fikk Clark en ubetinget fengselsdom på 15 måneder.

– Jeg stoler på at dette vil bli noe du lærer av, sa dommeren til den tiltalte mannen.

 

Kilde:
The Verge 

Annonse
Annonse