Microsoft distanserer seg fra Minecraft-skaperen

Minecraft
Flere referanser til skaperen av spillet er nå forsvunnet fra Minecraft.

Markus «Notch» Persson lanserte Minecraft i 2009 og solgte spillet videre til Microsoft i 2014. Prisen? 21 milliarder kroner.

Oppdatert, 17:04:

Vi beklager å ha brukt Polygon (som eies av Vox som også eier The Verge) som kilde, da vi ikke kan verifisere at Notch er rasistisk eller homofob, og at slik sverting ofte er politisk begrunnet fra Vox og andre store aktører.

Annonse

Fjernet fra hovedskjermen

Men nå ser det ut til at Microsoft forsøker å distansere seg fra den svenske spillskaperen. Etter den nyeste Minecraft-oppdateringen er flere referanser til Persson fjernet – blant annet er referansen til «Notch» fjernet fra hovedskjermen.

Både «Made by Notch» og «The work of Notch!» er nå borte fra Minecraft.

Kontroversiell person

Microsoft har ikke uttalt seg om hvorfor de har fjernet flere referanser til mannen som skapte spillet, men det kan tenke seg at selskapet bevisst forsøker å distansere seg fra Persson.

Det er ingen hemmelighet at Minecraft-grunnleggeren er en kontroversiell skikkelse. «Notch» Persson har nemlig en lang historie med en rekke oppsiktsvekkende uttalelser på Twitter. Han har blant annet kommet med rasistiske og homofobe uttalelser på nettsamfunnet.

 

Kilde:
Polygon

Annonse
Annonse