Donald Trump fikk møtt Google-sjefen i går. Samtalen dreide seg om politikk og teknologi.
Donald Trump fikk møtt Google-sjefen i går. Samtalen dreide seg om politikk og teknologi.

Annonse


Trump: – Google er dedikerte til det amerikanske militæret, og ikke Kina

Etter å ha holdt et møte med Google-sjefen Sundar Pichai i går så forteller den amerikanske presidenten at selskapet er dedikert til det amerikanske militæret og ikke det kinesiske, slik han indikerte tidligere i år da han på Twitter beskyldte Google for å hjelpe Kina.

Begge parter fornøyde

Etter møtet fortalte Donald Trump at de tok opp politiske temaer og blant annet diskuterte hva Google kan gjøre for USA fremover.

Til BBC forteller Google at de var fornøyde med møtet og at de er glade for å ha holdt produktive samtaler med presidenten, deriblant vedrørende hvordan man kan investere i fremtidens amerikanske arbeidsstyrke, veksten i teknologi og innovasjon samt det pågående samarbeidet med den amerikanske regjeringen.

Åpnet AI-senter i Beijing

Likevel ønsket ikke en talsperson fra Google å gi detaljer på hvor lenge møtet varte eller om de er enige i presidentens beskrivelse av møtet, der han også feilaktig refererer til Google-sjefen som president i sin Twitter-melding.

Annonse


Pichai var i utgangspunktet i Washington DC for å holde samtaler med General Joseph Dunford etter at det var uttrykket bekymring om selskapets pågående arbeid i Kina. I 2017 åpnet selskapet et laboratorium for utvikling i kunstig intelligens, noe Dunford mente var fordelaktig for det kinesiske militæret.

 

Kilde:
BBC

Annonse