Trump går etter Facebook

Trump saksøker Facebook
Trump-administrasjonen søker penger fra Facebook på vegne av personer som ikke har fått tilgang til bolig-reklame grunnet mulighet for markedsfører å stille inn hvem som skal se annonsene basert på kjønn, religion og lignende.

Trumps administrasjon går etter Facebooks reklameprasis.

– Det er bolig-diskriminasjon

Dette fordi Trump og teamet hans, med Ben Carson i spissen som har tittelen “Housing and Urban Development Secretary”, mener at Facebook ikke følger lovene rundt rettferdig boliglovgivning ved å gi markedsførere lov til ikke å vise annonser for boliger til personer basert på rase, religion, kjønn og andre trekk.

“Department of Housing and Urban Development” søker nå penger fra Facebook på vegne av personer som kan ha blitt diskriminert som følge av praksisen. HUD klaget inn Facebook august i fjor etter en to år lang undersøkelse av Facebook startet av Obama-administrasjonen.

Annonse

I 2018 meldte selskapet at de ville fjerne 5000 reklamevalg for å stagge problemet, og så nylig som forrige uke kom de til enighet om å avgjøre en sak med ACLU (American Civil Liberties Union) utenfor rettsystemet.

 

Kilde:
CNBC

Annonse
Annonse