48 000 nordmenn avslører norske teleoperatørers ytelse
Tutela bruker en stor flåte nordmenn for å undersøke de norske operatørene i Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen.

Annonse


48 000 nordmenn har avslørt ytelsen til Ice, Telenor og Telia

Tutela har undersøkt nettfarten på mobiler i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim.

Gode forutsetninger for å måle

Selskapet har installert sin måleprogramvare på rundt 48 000 mobiler i Norge – programvaren kjører nemlig i bakgrunnen på rundt 3000 forskjellige apper (som de ikke ønsker navngi):

“Vi avslører dessverre ikke nøyaktig hvilke apper, men vi jobber med en rekke app-partnere for å samle inn og samle anonyme nettverksmålinger. Gjennom disse apppartnerene samler vi data fra 48 000 brukere hver måned over Norge”, forklarer selskapet til ITavisen som samtidig påpeker at brukerne er klar over at appene logger mobilytelsen mot operatøren som brukes.

Nøkkelfunn per norske storby

Oslo:

Annonse


 • Oslo kom topp i Tutelas test på alle 13 byer som ble testet i Norden for konsistent kvalitet, men kom på tredjeplass totaltsett bak Odense og Trondheim og med en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 22,9 Mbps
 • I byen leverte Telia den raskeste gjennomsnittlige nedlastingshastigheten på 28,5 Mbps, men plasserer seg under Telenor og ICE for konsistent kvalitet – likevel klarte de å levere imponerende 91 prosent kvalitetsscore
 • ICE kom ut på topp generelt når det gjelder å gi det høyeste nivået av utmerket konsistent kvalitet mot Tutelas referanser. Deres poeng på 94,9 prosent betyr effektivt at 19 ganger av 20 så opplever ICE-kunder et nettverk som møtte eller overskredet Tutelas terskel egnet for krevende brukstilfeller som strømming av HD-video fra leverandører som Youtube eller Netflix

Bergen:

 • Bergen kom på fjerde plass både blant norske byer som ble testet og blant de 13 nordiske byene generelt med hensyn til konsistent kvalitet, med en score på 89,6 prosent. Nettverkene i byen hadde en kombinert gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 20,7 Mbps
 • Telia er nesten 10 Mbps raskere enn ICE og Telenor når det gjelder gjennomsnittlig nedlastingshastighet, med snitt på 27,0 Mbps. Imidlertid endte nettverket på tredjeplass med hensyn til konsistent kvalitet
 • Telenor, til tross for å ha en lavere gjennomsnittlig nedlastingshastighet (15,9 Mbps), ga sine kunder stabil kobling med Tutelas utmerkede kvalitetsterskel på 91,2 prosent av tiden. Som et resultat viste Telenor å være det beste nettverket for konsekvent kvalitet i byen, ifølge Tutela sine data

Stavanger:

 • Stavanger kom på andreplass blant norske byer testet og blant de 13 nordiske byene generelt for konsistent kvalitet, med en score på 91,3 prosent. Dette var bare 0,4 prosentpoeng bak den overordnede lederen, Oslo, til tross for at Stavanger har den nest tregeste gjennomsnittlige nedlastingshastigheten i Norge, men med en fortsatt imponerende 20,8 Mbps
 • Telias nettverk var den raskeste når det gjelder gjennomsnittlig nedlastingshastighet: over 13 Mbps raskere enn ICE eller Telenor ved 28,3 Mbps
 • Men: dette er imidlertid ikke nødvendigvis oversatt til et høyere nivå av konsistent kvalitet på nettverket. I stedet hadde ICE den høyeste fremragende konsistente kvalitetspoengsummen (94,9 prosent). Med andre ord, 19 ganger av 20, opplevde ICE-kunder et nettverk som møtte eller overgikk Tutelas terskel for krevende brukstilfeller som strømming av HD-video fra leverandører som Youtube eller Netflix

Trondheim:

 • Trondheim hadde den raskeste gjennomsnittlige nedlastingshastigheten i Norge, på 23,7 Mbps, men plassert tredje overordnet for utmerket, konsistent kvalitet, med en poengsum på 90,4 prosent
 • Telias gjennomsnittlige nedlastingshastighet var nesten det dobbelte av andreplassen som ICE tok, på 31,4 Mbps sammenlignet med 16,5 Mbps
 • ICE toppet imidlertid den listen hva angår konsistent kvalitet med enestående 96,5 prosent. Mer enn 19 av 20 tester utført av Tutela møtte eller overskrider terskelen for utmerket konsistent kvalitet, noe som betyr at nettverket skal være i stand til svært krevende bruk saker som HD video-strømming et overveldende flertall av tiden

Her er den nordiske topplisten:

Selskapet Tutelas liste over de beste operatørene per by i Norge.
Selskapet Tutelas liste over de beste operatørene per by i Norge, Danmark, Finland og Sverige. (Ill.: Tutela)

Annonse


Annonse


Annonse