Facebook forbyr "hvit nasjonalisme" og "separatisme"
Facebook er et amerikansk selskap, men følger ikke USAs ytringsfrihetslovverk.

Annonse


Facebook forbyr “hvit nasjonalisme” og “separatisme”

I et blogg-innlegg døpt “Standing Against Hate”, forklarer Facebook at de nå skal slå ned på alt innhold de mener er “hvit nasjonalisme” og “separatisme”.

En unnskyldning for å forby meninger de ikke er enige i?

Mange vil mene at dette er et flott tiltak, men flere vil nok også være skeptiske og lure på hva Facebook kommer til å definere som “hvit nasjonalisme” og “separatisme” fremover – frykten er at de vil forme begrepene etter eget skjønn på en veldig bred måte, og bannlyse alt de ikke er enige i politisk.

Det er for lengst avslørt at notorisk venstre-orienterte Silicon Valley, med Twitter og Facebook i spissen, ikke ønsker å gi mediepersonligheter og politikere på høyre politiske fløy like mye spillerom som personer på venstresiden, og at det skal lite til for slike personer å bli bannlyst for evig og alltid. Nå trappes trolig kampen opp mot disse med nye retningslinjer.

Dette sier Facebook

“I dag annonserer vi et forbud mot ros, støtte og representasjon av hvit nasjonalisme og separatisme på Facebook og Instagram – vi begynner å håndheve dette neste uke. Det er helt klart at disse konseptene er dypt knyttet til organiserte hatgrupper som ikke har plass på våre tjenester.”

Annonse
Våre retningslinjer har lenge forbudt hatefull behandling av mennesker basert på rase, etnisitet eller religion – og det har alltid inkludert hvitt herredømme. Vi brukte ikke opprinnelig samme begrunnelse for uttrykk for hvit nasjonalisme og separatisme fordi vi vurderte bredere begrep som nasjonalisme og separatisme som for eksempel ting som amerikansk stolthet og baskisk separatisme, som er en viktig del av folks identitet.

Men i løpet av de siste tre månedene har våre samtaler med medlemmer av det sivile samfunn og akademikere som er eksperter på raseforbindelser rundt om i verden, bekreftet at hvit nasjonalisme og separatisme ikke kan være meningsfullt skilt fra hvit overlegenhet og organiserte hatgrupper. Vår egen gjennomgang av hatfigurer og organisasjoner – som definert av vår policy for farlige personer og organisasjoner – avslørte videre overlappingen mellom hvit nasjonalisme og separatisme og hvit overlegenhet. Selv om folk fortsatt vil kunne vise stolthet for sin etniske arv, vil vi ikke tolerere ros eller støtte til hvit nasjonalisme og separatisme.

Vi må også bli bedre og raskere når vi finner og fjerner hat fra våre plattformer. I løpet av de siste årene har vi forbedret vår evne til å bruke maskinlæring og kunstig intelligens for å finne materiale fra terroristgrupper. I høst begynte vi å bruke lignende verktøy for å utvide vår innsats for en rekke hategrupper globalt, inkludert “white supremacists”. Vi gjør fremgang, men vi vet at vi har mye mer arbeid å gjøre.

Vår innsats for å bekjempe hat stopper ikke med det: som en del av dagens kunngjøring begynner vi også å koble folk som søker etter ord som er knyttet til hvit overlegenhet, til ressurser som er fokusert på å hjelpe folk til å forlate slike hatgrupper. Folk som søker etter disse vilkårene vil bli henvist til “Life After Hate”, en organisasjon grunnlagt av tidligere voldelige ekstremister som leverer kriseintervensjon, utdanning, støttegrupper og oppsøkende arbeid.

Dessverre vil det alltid være folk som prøver å lure våre systemer for å spre hat. Vår utfordring er å forbedre teknologien, utvikle våre retningslinjer og jobbe med eksperter som kan styrke egen innsats. Vi er dypt engasjert og vil dele oppdateringer ettersom denne prosessen beveger seg fremover.”

 

 

Kilde:
Facebook

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse