Tim-Cook-Book-cover
Tim Cook-biografien tar oss med på innsiden av Apple.

Annonse


Tim Cook-biografi: – Apple har aldri vært mer vellykket enn nå

Steve Jobs vs. Tim Cook – hvem av dem er den beste Apple-sjefen? Akkurat dette er det nok delte meninger om, for å si det forsiktig.

Cook fikk mildt sagt store sko å fylle da Jobs døde i 2011.

Nå kommer den første Tim Cook-biografien ut på markedet. Tim Cook: The Genius Who Took Apple to the Next Level er ført i pennen av Leander Kahney, redaktør for nettstedet Cult of Mac, og kommer i butikkhyllene om få uker.

Innholdet baserer seg blant annet på en rekke kilder fra innsiden av Apple, og skal gi leseren et innblikk i hvordan Cook endte opp med å bli sjefen for Apple – det første selskapet i verden som er verdt 1 billion dollar.

Annonse
Annerledes lederstil

Ifølge utgiveren av biografien vil boka, blant annet, ta for seg seks kjerneverdier som Tim Cook har jobbet med å implementere i selskapet – tilgjengelighet, utdanning, miljø, inkludering, mangfold, personvern, sikkerhet og leverandøransvar. 

Vi får også et innblikk i toppsjefens lederstil, som er en ganske annen enn Steve Jobs’.

«Etter at han ble toppsjef, har Cook introdusert en ny lederstil som legger vekt på godhet, samarbeid og ærlighet. Han har også i det stille presset Apple til å støtte like rettigheter på tvers av seksualitet og etnisitet», heter det i boka.

For ordens skyld: I 2014 avslørte Tim Cook at han er homofil.

«Ny æra av suksess»

Uansett om man liker Apple eller ikke så blir biografien trolig interessant lesning. Forfatteren har fra før skrevet boka biografien Jony Ive: Genius.

Et av bokas sentrale temaer er altså hvordan det har vært for Cook å ta over selskapet etter at Steve Jobs døde.

I beskrivelsen av boka står det:

«Men syv år senere har ting aldri sett bedre ut for Apple. Aksjene har nesten tredoblet seg, noe som har ført til at det er det første 1 billion dollar-selskapet i verden. Under Cooks prinsipielle lederstil har Apple satset hardt på fornybar energi, arbeid, miljøvennlige leverandørkjeder, personvern og resirkulerbare produkter. Fra den massive veksten av iPhone til mindre kjente seire som Apple Watch, leder Cook Apple til en ny æra av suksess».

Bokas premiss kan dermed se ut til å være på kollisjonskurs med det mange mener om Apple for tiden. Kan boka endre oppfatningen av Cook?

Synes du Tim Cook har gjort en god jobb?

Kilde:
BGR

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse