Google Maps
Maps tester nå opprettelse av offentlige arrangementer.

Annonse


Snart kan du opprette offentlige arrangementer i Google Maps

Google lar nå en liten andel Android-brukere opprette arrangementer i Google Maps.

Brukerne som har fått tilgang til dette – som ser ut til å være en eksperimentell funksjon foreløpig – kan opprette offentlige arrangementer fra «Bidra» eller «Events»-fanen Ettersom arrangementene er offentlige kan hvem som helst se dem, men det kan ende opp med å bli regionale forskjeller når dette rulles ut til alle brukere.

Nøyaktig hvem som har tilgang er foreløpig ikke kjent. Det blir spekulert i at kun lokale guider på et spesifikt nivå og sted har fått muligheten til å teste dette.

Det har dukket opp et supportdokument på Googles nettsider som bekrefter funksjonaliteten.

Annonse


Som du kan se på bildet øverst i saken kan man legge inn navn på arrangementet, sted, tid, beskrivelse og kategori.

Lett måte å finne ut hva som skjer

Vi tipper at den nye muligheten kan bli nyttig etter hvert – vi ser lett for oss at vi åpner Maps og på enkelt vis kan få oversikten over konserter, idrettsarrangement og så videre på kartet.

Men det er også en fallgruve Google må passe seg for her. «Falske» arrangement som lurer folk til å samle seg på ett sted kan potensielt bli et problem hvis hvem som helst kan opprette offentlige arrangementer.

Ikke feilfritt enda

Android Police påpeker at funksjonen ser ut til å ha problemer med enkelte ting – for eksempel tok det en time fra arrangementet var opprettet og til det var synlig for alle da de testet nyheten selv.

I tillegg oppleves det feil når det skal legges til bilder i arrangementet.

Google har ikke sagt noe om når dette rulles ut til samtlige Maps-brukere, men ettersom det hele virker til å være på et tidlig stadium, er det nok heller snakk om måneder enn uker.

Synes du det virker som en god idé å la brukerne opprette offentlige arrangementer?

 

Kilde:
Ubergizmo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse