Tesla autopilot filbytte
Bilen på skjermen blir mørkere når den gir signal om å bytte fil.

Annonse


Nå har Teslas autopilot fått disse nye funksjonene

Teslas Autopilot-system fortsetter å få nye funksjoner. Nå kan den oppdage når du nærmer deg et rødt lyssignal, og i tillegg oppdage når andre bilister skal bytte fil.

Bremser ned automatisk

Sistnevnte funksjon fungerer slik: når Autopilot-systemet oppdager en annen bilist skrur på blinklysene – som et signal på å bytte fil – blir denne bilen mørkere på Autopilot-skjermen. På denne måten kan du se når noen har en intensjon om å gjøre en fil-endring. Det er foreløpig uklart om det kun er blinklyset som trigger denne funksjonen, eller om også bevegelsen fra den andre bilen i seg selv er nok.

Uansett – når dette oppdages vil Tesla-en automatisk foreta en forsiktig nedbremsing – dette for å gjør det enklere for den andre bilen å smette inn foran deg.

Det var Reddit-brukeren privaterbok som først beviste den nye funksjonen. I en video han har lastet opp får vi se en demonstrasjon av systemet. Ifølge ham selv kjører Tesla-en hans versjon 2019.5.15, som begynte å rulles ut for et par uker siden.

Annonse
Varsler om rødt lys, men stopper ikke bilen

Elon Musk bekreftet for ikke så lenge siden at Autopiloten også skulle bli i stand til å holde oversikt over trafikklys.

Med versjon 2019.8.3 trer den funksjonaliteten i kraft. Slik beskrives det hele:

«Bilen din kan i noen tilfeller varsle deg hvis den oppdager at du nærmer deg et rødt lys mens Autosteer er i bruk. Dette er ikke en erstatning for en oppmerksom sjåfør og vil ikke stoppe bilen».

Du blir varslet, men du må selv bremse.

Bremser når den ikke skal bremse

Til tross for forbedringer til Autopilot-systemet; flere Tesla-eiere melder om problemer. På Reddit skriver for eksempel en bruker:

«Dette er fantastisk og alt, men siden jeg fikk 2019.5.15 oppfatter den biler i andre filer som et problem og bremser hardt (noe som er skremmende). Dette skjedde meg meg 4 eller 5 ganger og jeg ga til slutt opp og kjørte manuelt».

Slike fantom-oppbremsinger er et velkjent problem, og noe Tesla må fikse.

 

Kilde:
Electrek

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse