Derfor blir Apple et annet selskap på mandag - skal kanskje avsløre spill-tjeneste
Ettersom mobiler og andre enheter kun blir store skjermer, og det faktum at alle har dem, er det innholdet folk ser på og konsumerer de må tjene penger på i fremtiden.

Annonse


Derfor blir Apple et annet selskap på mandag

Bloomberg kan ha sikret seg et stort scoop før Apples store strømme-event førstkommende mandag.

Microsoft er godt på vei

Det er mindre penger i dingser som iPhone og iPad, og det blir trolig mindre å hente der fremover – ikke fordi Apple ikke klarer å selge mobiler til over 10 000 kroner, eller at de har kuttet fortjenesten for å få det til, men rett og slett fordi mange iPhone- og Android-mobiler er mer enn gode nok også etter et par, tre år.

Oppdateringstakten er derfor på vei ned, samtidig som de sliter med å få det til i land som Kina der billige men gode Android-mobiler gjør det godt, også spesielt fordi mange der langt ifra har investert like mye i Apples økosystem som mange i vesten har gjort i mange år allerede.

Mandagens presskonferanse er derfor starten på en ny æra for Apple som et tjenestesselskap, en strategiendring Microsofts Satya Nadella gjorde for eget selskap for noen år tilbake (de måtte være ekstra kjappe, da de aldri har hatt noen iPhone å lene seg på), mer eller mindre rett etter at han fikk topprollen etter Steve Ballmer.

Annonse
Viktigste siden iPhone 1

Så omtaler nå også Bloombergs Apples store, nye veikart som “den viktigste strategiendringen siden 2007”, men så vet de mer enn hva alle har rapportert de siste ukene.

Merk: Netflix blir ikke endel av Apples tilbud.

For i tillegg til film, TV, aviser og blader, kan det faktisk også tenkes Apple avduker en spill-tjeneste. Google avduket som kjent Stadia denne uken, Microsoft har sitt xCloud-prosjekt og Sony fikler også med strømming til og fra egne konsoller, men Apples tjeneste blir annerledes: i stedet er planen at kunden betaler en månedlig sum for å få tilgang til toppspill, til iPad og iPhone, som ellers hadde kostet en engangssum.

Ikke ny maskinvare

Det er også mulig selskapet ønsker å tilby en pakke med alle tilbudene, som Amazon gjør med Prime-tjenesten sin. Apple har allerede snakket innad om hvordan de muligens vil gi personer som betaler for mer enn en tjeneste, rabatt.

At vi neppe får se nye dingser vil neppe overraske, da Apple oppdaterte iMac og iPad, samt introduserte AirPods 2.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse