Huawei-toppsjefen foretrekker Apple
Huaweis økonomi-sjef reiste med en iPhone 7 Plus, en MacBook Air og en iPad Pro.

Annonse


Huawei-toppsjef foretrekker Apple

Huaweis CFO (Chief Financial Officer) ble arrestert i Canada grunnet en USA-arrestordre basert på at selskapet skal ha brutt sanksjonene mot Iran, ifølge USA.

Foretrekker Apple

Kina og USA er i tøffe handels-forhandlinger på topp-nivå samtidig som førstnevnte stadig vekk blir beskyldt (og landets selskap) for å stjele og hacke til seg teknologi fra amerikanske selskap – deriblant Tesla denne uken.

Alle selskap har måttet ape etter Apple på smartmobil-fronten etter lanseringen av iPhone i 2007, og det Apple gjør er trolig også en inspirasjonskilde for Huawei fremdeles.

Reagerer når andre gjør det

Dette vet vi fordi Huaweis CFO, Meng Wanzhou, ble arrestert i Canada 1. desember med veska stappfull av konkurrentenes produkter. Merkverdig nok hadde hun ikke Apples nyeste iPhone, men en iPhone 7 Plus, samt en MacBook Air og en iPad Pro. Det er usikkert nøyaktig hvilke generasjoner de to andre produktene var.

Annonse
Samtidig som dette ble avslørt, er det allerede kjent at Huawei på det sterkeste misliker om personer langt under topp-posisjoner bruker annet enn Huawei-produkter: de degraderte stillingene til to personer da de sendte ut nyttårs-gratulasjoner fra en Twitter-app med en iPhone.

Avsløringen er interessant utover å være pikant, fordi forsvaret hennes nå desperat prøver å skaffe seg en kopi av hva som er på enhetene, samtidig som de prøver å låse andre ute fra å se hva som er der.

Hadde en Huawei-enhet

Canadas svar er at enhetene skal overføres til en spesial-rett som skal bestemme hva som skal skje med enhetene og innholdet.

Og neida, det var ikke kun Apple-produkter hun hadde med seg da hun prøvde å fly (hun er en kjent globetrotter og var på vei til land som alle selger Huawei-produkter: Mexico, Costa Rica, Argentina og Frankrike): hun hadde også en Huawei Mate 20 RS (til rundt 12 000 kroner) med Porsche Design i tillegg til en SanDisk flash-enhet og et par SIM-kort.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse