Nokia-7-1280x720
Nå skal det finske datatilsynet komme til bunns i saken som vekker GDPR-bekymringer.

Annonse


Det finske datatilsynet åpner etterforskning etter NRK-avsløring

NRKbeta publiserte i dag en sak som retter søkelyset mot Nokia 7 Plus og det som ser ut til å være en urovekkende deling av data mellom disse telefonene og kinesiske servere.

Henrik Austad skal ha oppdaget at det har vært trafikk mellom hans Nokia 7 Plus og det som så ut til å være servere lokalisert i Kina.

Det viser seg at dataene har blitt sendt til serverne ukryptert mens telefonen har vært i bruk. Både informasjon om Austads plassering, SIM-kortnummer og serienummer skal ha blitt delt med serverne.

Kan være brudd på GDRP

Det finske selskapet HMD Global, som eier rettighetene for Nokia-merkevaren, har overfor NRK innrømmet at enkelte modeller av Nokia 7 Plus-telefonen har sendt data til Kina. I etterkant av NRK-saken har det finske datatilsynet besluttet å sette i gang etterforskning for å komme til bunns i saken. Det skriver den finske avisen Helsingin Sanomat.

Annonse
–Min første reaksjon er at dette iallfall kan være et brudd på GDPR-lovgivningen, sa Reijo Aarnio i det finske datatilsynet til NRKbeta.

Eid av et statlig telecom-selskap

HMD Global hevder at de rettet feilen gjennom en programvareoppdatering i januar. Ifølge selskapet skal de aller fleste kunder ha oppdatert til den nyeste versjonen.

Ifølge NRK, som også har gravd i saken, skal den aktuelle serveren ha ligget under domenet vnet.cn. Dette er angivelig eid av et statlig selskap ved navn China Telecom.

 

Kilde:
NRKbeta

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse