Phil-Spencer-DICE-18
Microsoft har selv spennende saker på gang når det gjelder strømming av spill. Xbox-sjef Phil Spencer ble ikke skremt av Googles spill-planer, som ble avslørt i går. Her er Spencer ved en tidligere anledning.

Annonse


Xbox-sjefen lar seg ikke skremme av Stadia. – Det var ingen overraskelser

I går trakk Google sløret av sin nye spilltjeneste kalt Stadia. Den Chrome-baserte spillplattformen lar spillere få tilgang til spill gjennom skyen på tvers av enheter – både nettbrett, telefoner og datamaskiner.

Men hva tenker de største aktørene i bransjen om Googles inntog i spillbransjen?

Vi vet ikke hva Sony og Nintendo tenker, men takket være noen uttalelser fra Xbox-sjef Phil Spencer, vet vi litt om hva Microsoft tenker.

– Følger i våre fotspor

Thurrots Brad Sams, som har bred innsikt i Microsoft og Xbox-relaterte saker, har fått tak i en e-post Spencer sendte ut til teamet sitt i etterkant av gårdagens Google-avsløring.

Annonse
Der kommer det blant annet frem at Spencer mener Google følger i Xbox’ fotspor.

«Vi ble akkurat ferdig med å se på Googles annonsering av Stadia», står det først i e-posten.

«Annonseringen viser at stien vi begynte på for to år siden er riktig. I dag så vi en stor konkurrent gå inn i spillmarkedet, og de påpeker de nødvendige ingrediensene for suksess – innhold, miljø og skyen», skriver sjefen i e-posten.

Imponert over kontrolleren

Han ble imidlertid ikke skremt eller overrasket over Googles nyheter.

«Det var ingen store overraskelser, men jeg ble imponert over måten de utnytter YouTube, Google Assistant og den nye wifi-kontrolleren på», skriver Xbox-sjefen, før han retter fokuset tilbake på sitt eget team:

«Det har vært mye godt arbeid som har brakt oss i posisjonen vi er i nå. En posisjon der vi er med i konkurransen om 2 milliarder spillere verden over. Google gikk ut stort i dag, og vi har et par måneder til E3 starter – da vi også vi gå ut stort».

Spennende E3

Spencer oppfordrer nå sine ansatte om å fortsette å fokusere på sine egne ting, istedet for konkurrentens nye plattform.

«Vi må være fleksible og fortsette å bygge med kunden i sentrum. Vi har innholdet, miljøet, skyteamet og strategien – og som jeg har sagt en stund – det handler om utførelse. Det har aldri vært mer sant enn akkurat nå. »


Det ligger i kortene at Xbox har spennende nyheter på gang, og vi trenger ikke vente lenger enn til E3 i juni før vi får høre mer.

Med andre ord: skyspill-krigen er i gang.

 

Kilde:
Thurrott

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse