TEST: Kirby's Extra Epic Yarn
Nintendo har portet Kirbys garneventyr fra Wii til 3DS!

Annonse


TEST: Kirby’s Extra Epic Yarn

Kirby er tilbake i et nok et fargesprakende eventyr. Imidlertid er ikke dette et flunkende nytt spill. Faktisk er det en port av Wii-spillet kalt Kirby’s Epic Yarn – et spill som ble lansert i 2011. Med andre ord er det snakk om et spill som er over åtte år gammelt.

Videre er nok dette et av de aller siste toppspillene til 3DS, om ikke det aller siste. Kirby’s Epic Yarn ble lansert til Wii rundt samme tid som 3DS ble lansert. Nintendos avslutning på 3DS-eventyret er derfor litt spesiell.

Verden av garn og tøy

Historien er satt til en tekstilverden der alt består av… ja, tekstiler, knapper og glidelåser. Dette inkluderer også hovedkarakteren, Kirby, og alle skapningene som Kirby møter på veien.

Annonse
Grunnen til at Kirby, verdenen og de andre karakterene består av tekstiler, er at Kirby har blitt sendt til Patch Land. Som navnet gir inntrykk av er dette et land som består av, ja, tekstiler. Her får Kirby i oppdrag av Patch Lands overhode, Prince Fluff, å redde landet fra den onde Yin Yarns klør. For å gjøre dette må Kirby sy landets sju deler sammen ved hjelp av magisk garn, og slikt garn får Kirby kun tak i ved å beseire de forskjellige bossene som er å finne i hver av Patch Lands deler.

Bra designvalg

At alle levende karakterer består av garntråder er, i mine øyne, en genistrek. Spesielt med tanke på hvor lett det er å omforme garntråder. Tar man Kirbys ganske omformelige karakter i betraktning, blir det fort åpenbart at designvalget passer hovedkarakteren som hånd i hanske.

I tidligere spill i serien har Kirby kunnet forvandle seg til andre karakterer ved å spise dem opp. Som følge av at Kirby nå består av garntråd har han ikke mulighet til å spise andre lenger. Dette hindrer likevel ikke Kirby å omforme seg – og følgelig vil spillere kunne se hovedkarakteren bli omformet til en ubåt, til en bil, til en ufo, til en tanks – ja, spilldesignerne har ikke holdt tilbake.

Spillets andre karakterer er like varierte som Kirby selv. Bossene gir et “bossaktig” inntrykk, og dette til tross for at de består av garntråder. Det eneste negative med bossene er at de er noe enkle å bekjempe. Dette synes også å være spillets største problem. Banene er nydelige å se på, og det later til å ha blitt lagt ned mye arbeid i dem. Imidlertid blir det fort veldig enkelt.

Den vanskeligere modusen er for enkel

Dette har utviklerne forsøkt å løse ved å inkludere en vanskeligere modus kalt “Devilish Mode”. Velger man denne modusen vil en av sistebossens undersåtter dukke opp i tide og utide for å angripe deg. Disse er imidlertid  ikke vanskelige å ta knekken på, og fremstår mer som et irritasjonsmoment enn en ordentlig utfordring.

Mer utfordrende er det kanskje å finne alle de hemmelige gjenstandene som er gjemt rundt omkring på de forskjellige brettene. Er man en gamer som må fullføre alle spill 100 prosent, står man med andre ord foran en litt større oppgave.

Sukkersøtt

Lyden og musikken i spillet kan kort beskrives som sukkersøtt. Etter min mening blir det kanskje i overkant søtt til tider. Klassiske melodier og lyder fra Kirby’s Dream Land (GameBoy-spill fra 1992) er å finne i spillet.

Dette kan nok føre til et og annet nostalgikick for eldre spillere. Imidlertid synes jeg ikke at musikken i spillet er imponerende. Kirby-serien er en spillserie jeg forbinder med relativt gode soundtracks, men dette spillet er da altså et unntak.

Nye minispill

Utover “Devilish Mode” har utviklerne også lagt til to nye minispill som ikke var i Wii-versjonen. Disse kalles for Dedede Gogogo og Slash & Bead. Minispillene har bare fire brett hver, og man spiller gjennom dem på noen få minutter. Det er artig å kunne spille som King Dedede og Meta Knight, men minispillene fremstår mest som noe som er OK å spille om man har lyst på pause fra spillets hovedmodus.

Solid kontroller

Spillets styrke er dets kontrolloppsett. Man bruker ikke lang tid på å skjønne hvordan man styrer Kirby, og dette er spesielt positivt for yngre spillere. Jeg opplevde ikke eneste gang at jeg kunne skylde på dårlig kontroller for at jeg ikke klarte å hoppe til en plattform (noe som skjedde relativt sjeldent). Kirby’s Extra Epic Yarn egner seg derfor godt til yngre spillere som enda introduseres til spillverdens mange gleder. Imidlertid er jeg usikker på om spillet vil gi mye glede og utfordring til mer erfarne spillere.

Passer best for de som ikke har spilt det tidligere

Kirby’s Extra Epic Yarn fremstår som en tro kopi av Wii-versjonen. Det lille ekstra som har blitt lagt til, rettferdiggjør ikke et nytt kjøp for de som allerede har spilt originalen. De som liker Kirby-serien vil uten tvil ha flere timer med moro foran seg, men det blir neppe spesielt utfordrende.

Yngre og mer uerfarne spillere vil nok like spillet aller best, og leter du etter et spill som du kan bruke til å introdusere noen til spillverdenen med, er dette et av spillene du bør satse på.

+ Solid kontroller
+ Originaltro
+ Egner seg godt for nye og unge spillere
+ Nydelig design

– Musikken overbeviser ikke
– Litt for enkelt
– Lite nytt siden Wii-versjonen

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse