Du kan regne med at smarthøyttalere blir mer effektive i tiden som kommer.
Du kan regne med at smarthøyttalere blir mer effektive i tiden som kommer.

Annonse


Qualcomms nye brikke gjør AI-høyttalere mye smartere

Smarthøyttalere har for alvor inntatt norske hjem, og da er det ikke dumt at de stadig blir bedre i det teknologien forbedrer seg over tid.

Ny SoC-brikke gjør susen

Et stort problem for veldig mange er at man ofte opplever å nesten måtte skrike litt for at høyttaleren skal høre deg over musikken du har satt på, eller at lydkvaliteten rett og slett blir litt mindre prioritert som følge av at høyttaleren har smartfunksjoner.

Disse problemene og flere mener Qualcomm nå at de har en løsning på i form av en helt ny brikke kalt QSC400, en såkalt SoC som gir raskere og mer avansert respons fra stemmeassistenter. Den store fordelen er at funksjonaliteten ikke går tapt under bråkete omstendigheter.

Bedre batterikapasitet

Videre bidrar den nye brikken til 25 ganger lengre standby-tid og at høyttalere lettere identifiserer stemmen din på avstand, samt støtte for 32-kanals Dolby Atmos og DTS:X-audio og alt annet som anses som standard – deriblant Bluetooth, WiFi og Zigbee. Også batteritiden på trådløse høyttalere vil bli positivt påvirket av den nye QSC-brikken.

Annonse


I andre Qualcomm-nyheter er det annonsert en simpel forsterker (CSRA6640) som gjør forsterkere av høyere kvalitet aktuelt for mindre høyttalere som i tur også er billigere. Med en slik simpel forsterker vil mindre høyttalere kunne gi betraktelig bedre lyd.

Det er uvisst når disse brikkene vil finne veien til nye høyttalere – det er helt opp til de ulike produsentene som ønsker å implementere dem i sine nye produkter.

Kilde:
Engadget

Annonse