Leger har fryktet unødvendig bekymring i befolkningen som følge av Apple Watchs måling av hjerterytme. Men frykten var trolig selv unødvendig.
Leger har fryktet unødvendig bekymring i befolkningen som følge av Apple Watchs måling av hjerterytme. Men frykten var trolig selv unødvendig.

Annonse


Over 400 000 deltok i studie av Apple Watch – 2000 av dem måtte til legen

Apple og Stanford Medicine har nå offentliggjort resultatene av en svært omfattende Apple Watch-studie.

0,5 prosent fikk varsel

Over 400.000 personer har deltatt i studien, og Apple kaller dette for den «største studien av sitt slag noen sinne».

Målet med studien var å finne ut om smartklokkas funksjoner for hjerteovervåkning fungerer. Mer spesifikt var det uregelmessig hjerterytme-funksjonen forskerne så på.

Dersom klokka oppdaget uregelmessig hjerterytme, fikk deltakeren beskjed, og ble grundigere fulgt opp av leger.

Annonse
Studien viste at 0.5 prosent av deltakerne fikk varsel om uregelmessig hjerterytme.

Enklere for pasienten og legen

Ifølge Apple var det mange deltakere som i etterkant oppsøkte legen for å få mer informasjon om funnene. Ifølge selskapet skal Apple Watch-funksjonen gjort det mulig for deltakerne å ha mer «meningsfylte samtaler med legen».

«VI er stolte av å jobbe med Stanford Medicine mens de gjør denne viktige forskningen, og vi ser frem til å lære mer om påvirkningen Apple Watch har ved siden av det medisinske miljøet. Vi håper forbrukere vil fortsette å få nyttig informasjon om hjertehelsen deres gjennom Apple Watch».

Tidligere har leger og eksperter advart mot at funksjoner slik som Apples hjerterytme-overvåkning kan føre til unødvendig bekymring i befolkningen. I tillegg har flere i miljøet fryktet at funksjonen vil føre til at mange vil ta kontakt med legen uten at det er nødvendig, og på denne måten sløse bort verdifull tid for legen.

Forskerne mener at resultatene viser at dette ikke er tilfelle. Rundt 2000 personer, av totalt 419,093, fikk altså varsel om uregelmessig hjerterytme. I en studie med så mange mennesker er ikke det et så altfor høyt tall.

Det er verdt å merke seg at den nyeste Apple Watch-utgaven med EKG-funksjonalitet ikke var med i denne studien.

 

Kilde:
The Verge 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse