Gjengen i ArchiveTeam jobber med å arkivere offentlige innlegg og annet innhold fra Google+.
Gjengen i ArchiveTeam jobber med å arkivere offentlige innlegg og annet innhold fra Google+.

Annonse


Jobber på spreng for å bevare alle offentlige innlegg på Google+

Du må ikke regne med at alle innleggene du har skrevet på Google+ opp gjennom årene slettes for godt når tjenesten legges ned den 2. april i år. Gjengen bak ArchiveTeam er nemlig i full sving i disse dager for å gjennomføre den såkalte cache-prosessen, og innholdet blir så tilgjengelig på Internet Archive i evig tid.

Noen begrensninger

Prosessen vil ikke inkludere innhold som har blitt slettet eller som er markert som privat før arkiveringsprosessen har begynt, og dessuten vil det være noen begrensninger på kommentarer og bilder som ikke vil vises i sin fullstendige oppløsning.

Slik unngår du det

Det er ikke hver dag man ser at noen setter inn tiltak for å bevare et helt sosialt medium på denne måten, men definitivt et tiltak mange kommer til å sette pris på hvis man er av typen som liker å se fortiden i bilder en gang i blant. Om du ikke er av den slags så finnes det måter du kan hindre arkiveringen av dine elementer: om det ikke er for sent så kan du slette Google+-kontoen din eller bruke dette hjelpemiddelet til Internet Archive for å fjerne spesifikt innhold.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse